Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vagabundi

Veľký hnev a strach. Takýto je výsledok piatkového duelu medzi Miškovcom a Zvolenom. Dobrú zábavu vystriedala úzkosť. Radosť z gólov zasa starosti o vlastné zdravie.

22.09.2018 14:00
debata (19)

Fanúšikovia Zvolena spravili Slovensku za hranicami obrovskú hanbu…

Keď riadiaci orgán hokejovej ligy začal koketovať s myšlienkou účasti dvoch maďarských tímov v slovenskej súťaži, mnohí sa pýtali: Čo nám tieto mužstvá prinesú? Nebudú len fackovacím panákom? Môžu zvýšiť úroveň chradnúcej súťaže?

Odpoveď poznáme už po pár kolách. Maďarské mančafty zbierali body s úradujúcim majstrom, lanským finalistom i semifinalistom. Majú dôstojné arény a fanúšikov, za ktorých sa dosiaľ nebolo treba hanbiť.

Maďari jednoducho dokázali, že účasť v slovenskej lige si pokojne obhája. A my zasa, že na organizovanie nadnárodnej súťaže sme ešte nedorástli.

Lebo okrem hokeja exportujeme aj facky a kopance. Kreténov, ktorých agresivita rastie priamo úmerne s veľkosťou skupiny, v ktorej sa dokážu ukryť.

Ako chceme byť dobrými hostiteľmi, ak nedokážeme byť ani slušnou návštevou?

To nie my, to oni, alebo iba malá časť z nás. Aj to je častá výhovorka, ktorou sa snažia fanúšikovské skupiny zbaviť zodpovednosti za nepríčetné správanie jednotlivcov. Je to tak na Pasienkoch, v Trnave, spravili tak aj Zvolenčania.

Je však načase aj im povedať dosť. Lebo kto dlhodobo strpí vagabunda vedľa seba, sám je vagabund!

Mimochodom, Miškovec – HKM Zvolen 0:5. Nepodstatný výsledok. Lebo hokej v piatok večer prehral na plnej čiare…

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #DVTK Jegesmedvék Miškovec