Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči boli zo seba rozčarovaní, proti Švédom avizujú zlepšenie

Po zápase s Nórskom hľadali slovenskí hokejisti len ťažko slová na fakt, že outsider z Nórska ich dlho trápil a do poslednej sekundy bol v hre o postup do štvrťfinále. Napokon však filcovci rolu favorita zvládli a vyhrali 4:3.

24.02.2010 12:28
Slovensko Nórsko Gáborík Grotnes Foto: ,
Marián Gáborík pred Palom Grotnesom.
debata

„Som taký rozčarovaný, že ani neviem, čo mám povedať. Prvá tretina bola z našej strany super, dali sme góly v presilovke a držali náskok. Potom sme však nepochopiteľne prestali hrať a zo zápasu spravili drámu,“ konštatoval obranca Ľubomír Višňovský.

Slováci v úvodnej tretine súpera zatlačili a vďaka jeho nedisciplinovanosti sa dostávali do presiloviek, ktoré dokonale využívali. Dvojgólové vedenie však filcovcov uspokojilo, prestali korčuľovať a svojím laxným výkonom pomohli húževnatým Nórom naskočiť na herný vlak.

„Vôbec neviem, čo sa to stalo. Zrazu sme prestali hrať, všetci sme začali útočiť a totálne sme opustili systém. Mysleli sme si, že to už v pohode ukočírujeme a aké to bude ľahké, no to sa nám poriadne vypomstilo. Bol to náš najhorší zápas na turnaji,“ začal hodnotiť Pavol Demitra. Skúsený center však i napriek nórskemu vyrovnaniu nestrácal pokoj a rozvahu a veril v triumf Slovenska. „Vedeli sme, že sme kvalitnejší, museli sme sa len upokojiť a potvrdiť našu kvalitu. Našťastie Miro skóroval.“

Tridsaťpäťročný útočník si uvedomuje, že podobný výkon by proti silnému Švédsku nemal nárok na úspech. „Tento turnaj nie je ľahký. Vieme, o čo tu ide, takže sa podľa mňa dáme rýchlo dokopy a skonsolidujeme, aby sme odohrali dobrý zápas a pobili sa o miestenku v semifinále,“ do­dal.

Vikingov z Nórska posadil na koňa gól z poslednej sekundy druhého dejstva, ktorým vyrovnali na 3:3. „Cez druhú prestávku sa v šatni zvýšil hlas, bolo to však potrebné. Sami si môžeme za to, čo sa stalo. Hrali sme až príliš profersorsky a komplikovane,“ priznal Tomáš Kopecký. Center štvrtej formácie pripomenul, že podobné kiksy sa v dueli so Švédskom nemôžu opakovať: „Musíme hrať svoj systém hry – jednoduchý prechod z obrany, žiadne zbytočné a kostrbaté prihrávky a nahadzovať puky na mantinel. Máme dosť skúsený tím na to, aby sme čo najskôr na tento zápas zabudli,“ konštatoval rodák z Ilavy.

Zápas nebol jednoduchý ani pre brankára Jaroslava Haláka. V prvej tretine naňho smerovali len dve strely, no inkasoval jeden gól. „Takéto zápasy sú ťažké. Súper vystrelí párkrát za tretinu, no poväčšine sú to čisté šance. Ak chceme vo štvrťfinále uspieť, musíme hrať ako proti Rusku,“ vyhlásila jednotka slovenského tímu.

debata chyba