Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Schumacher sa nezotaví, tvrdí neurológ. Po návšteve prehovoril aj Todt

O jeho zdravotnom stave rodina neinformuje, je prísne stráženým tajomstvom. Od pádu Michaela Schumachera počas lyžovania vo francúzskych Alpách ubehlo takmer sedem rokov.

18.09.2020 12:44
Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher.
debata (6)

Odvtedy sa sedemnásobný majster sveta formuly 1 na verejnosti neobjavil. Po náraze na skalu utrpel vážne zranenie hlavy a podľa neurológa Ericha Riederera sa už nezotaví.

„Myslím si, že je vo vegetatívnom stave, pri vedomí, ale nereaguje. Dýcha, srdce mu tlčie, pravdepodobne sa dokáže posadiť, s pomocou urobiť aj niekoľko krôčikov, ale nič viac. Toto je preňho maximum,“ vysvetľoval profesor Riederer v dokumente pre TMC.

„Či existuje šanca vidieť ho takého ako pred nehodou? To si naozaj nemyslím,“ dodal špecialista z Zürichu.

Jedným z mála ľudí, ktorí navštevujú Schumachera v jeho dome pri Ženevskom jazere, je jeho bývalý šéf z Ferrari Jean Todt.

„Videl som ho minulý týždeň. Pokračuje v boji,“ povedal pred niekoľkými dňami súčasný šéf Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) pre tlačovú agentúru PA.

Najkrajšie monoposty v histórii (PlanetF1) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Brawn BGP001 (2009).

Neustále otázky na Schumachera a špekulácie v súvislosti s ním ho už zjavne unavujú.

„Panebože, vieme, že mal hrôzostrašnú a nešťastnú nehodu na lyžiach, ktorá mu spôsobila veľa problémov. Má však po boku úžasnú manželku, svoje deti, zdravotné sestry a my mu môžeme len priať to najlepšie. A aj jeho rodine. Keď im môžem byť nablízku, urobím pre nich všetko, čo je v mojich silách,“ dodal Todt.

TV Pravda: Šéf FIA Jean Todt pri návšteve Bratislavy hovoril aj o Michaelovi Schumacherovi (vysielané 31. 5. 2019)
Video
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher