Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartečko bude po faule v poriadku, proti Švédsku však nenastúpi

Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko pre nepríjemné zranenie nedohral utorňajší zápas o postup do štvrťfinále olympijského turnaja vo Vancouveri proti Nórsku (4:3).

24.02.2010 09:33
Ľuboš Bartečko Foto:
Ľuboš Bartečko opúšťa ľadovú plochu Canada Hockey Place.
debata

Tridsaťtriročný krídelník musel v 7. min tohto duelu opustiť ľadovú plochu na nosidlách po tom, ako ho tvrdo trafil do hlavy útočník Ole Kristian Tollefsen. „Ľuboš bol po zákroku na štadióne v opatere lekárov, ktorí sa o neho starali. Nemalo by ísť o zranenie vážnejšieho charakteru, bude v poriadku,“ informoval hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja Peter Dobiaš.

„Bol to veľmi nefér atak,“ hneval sa po stretnutí slovenský tréner Ján Filc. „Ľuboš by mal byť v poriadku, ale zajtra proti Švédom s ním určite počítať nemôžeme,“ dodal.

Po faule na Bartečka dostal Tollefsen trest na päť minút plus do konca stretnutia za úder do oblasti hlavy a krku, hrozí mu tiež jednozápasový dištanc. Ten si však už neodpyká na ZOH 2010, keďže Slováci po tuhom boji zdolali Nórsko 4:3 a posunuli sa do štvrťfinále proti Švédsku. Pre hráča Färjestadu Bartečka bol duel s Nórskom 99. reprezentač­nom drese.

Ľuboš Bartečko v opatere lekárov.
Ľuboš Bartečko v opatere zdravotníkov.
Zranený Ľuboš Bartečko.
debata chyba