Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádny knokaut v 1. kole! Klein má za sebou víťazný debut v UFC

Zápas akceptoval na poslednú chvíľu. Nestihol zhodiť dostatočnú hmotnosť a prišiel o tretinu peňazí. Nič z toho ho však nerozhodilo a prvý Slovák v UFC predviedol skvelý debut medzi elitou.

27.09.2020 03:03 , aktualizované: 07:02
debata (6)

Ľudovít Klein uspel vo svojom premiérovom zápase v najlepšej svetovej lige bojových umení.

Na turnaji UFC 253 v Abú Zabí zdolal Shana Younga technickým knokautom už v 1. kole. Zápas trval len 76 sekúnd.

Klein načal súpera svojou špecialitou – presne miereným kopom do hlavy, tzv. headkickom. Následne sa prezentoval spŕškou úderov a rozhodcovi nezostávalo nič iné, ako duel predčasne ukončiť.

Klein si vylepšil svoju bilanciu na 17–2 a môže sa tešiť na ďalšie súboje v elitnej UFC. Novozélanďanovi pripravil vôbec prvú prehru pred časovým limitom v kariére.

"Byť tu v UFC je mojím splneným snom. Trochu ma mrzí, že som v sobotu nesplnil váhový limit, ale bolo to len kvôli tomu, že som zobral zápas na poslednú chvíľu.

Sľubujem, že na budúce budem stopercentne pripravený," vravel po súboji Klein, ktorého ako tréner v Abú Zabí viedla legenda slovenského MMA Attila Végh.

V ďalších zápasoch obhájil titul v kategórii do 84 kg Nigérijčan Israel Adesanya. V dueli v strednej váhe knokautoval Brazílčana Paula Costu v druhom kole.

Nový šampión sa zrodil v poloťažkej váhe do 93 kg. Poliak Jan Blachowicz ukončil zápas predčasne v súboji s Američanom Dominickom Reyesom.

Pred koncom druhej päťminútovky zasadil súperovi rozhodujúci úder, ktorým favorizovaného rivala zrazil na zem.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #debut #UFC #MMA #Ľudovít Klein