Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Súpera škrtil aj po tom, ako jasne odklepal. Následne napadol rozhodcu

Incident na galavečere zmiešaných bojových umení UAE Warriors 12 v Abú Zabí spôsobil poriadny rozruch.

01.08.2020 21:46
debata (6)
Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Ahmad Al Darmaki najskôr v 1. kole súboja mušej váhy neprestával škrtiť súpera Bogdana Kirilenka, napriek tomu, že ten zreteľne „odklepal“.

Nešportovú a nepochybne aj nebezpečnú vsuvku domáceho bojovníka sa snažil rázne stopnúť rozhodca Marc Goddard. Keď sa mu to podarilo, čelil ataku Al Darmakiho, ktorý doňho niekoľkokrát strčil a dokonca sa ho pokúsil chytiť za golier.

Skúsený arbiter, ktorý je známy aj z najprestížnejšej organizácie UFC, sa však nedal rozhodiť a ukázal, kto je pánom klietky. Al Darmakiho (oslavujúceho domnelé víťazstvo) diskvalifikoval a triumf pripadol Kirilenkovi. Agresor sa neskôr ospravedlnil.

VIDEO incidentu:

Britský rozhodca Goddard, bývalý zápasník ľahkej váhy, sa už v minulosti v oktagone dostal do konfliktov s bojovníkmi. Najpamätnejší sa viaže k hviezdnemu Conorovi McGregorovi.

Na turnaji Bellator 187 v Dubline v roku 2017 vbehol Ír do klietky, aby oslávil víťazstvo parťáka a krajana Charlieho Warda.

Goddard vtedy rozjareného McGregora, ktorý nemal licenciu sekundanta v súboji, konfrontoval. Bojovník v civile sa pustil do roztržky a arbitra obvinil, že zápas zastavil príliš neskoro:

Po poslednom scéne Goddard napísal, že po mesiaci pôsobenia na Ostrove bojovníkov v hlavnom meste Spojených arabských emirátov sa teší domov.

Fanúšikovia ocenili jeho profesionalitu a viacerí na Twitteri napísali, že je najlepší na svete.

„Páčilo sa mi, že si sa ho nezľakol. Takéto situácie zvládaš s noblesou. Ako priaznivec MMA som rád, keď ťa vidím v zápasoch,“ odznelo v jednej z pochvál.

Aj šéf UFC Dana White sa vyjadril k situácii a zdôraznil, že ak by prišlo k napadnutiu rozhodcu zo strany jedného z jeho zápasníkov, bez milosti by ho prepustil.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Ahmad Al Darmaki #Bogdan Kirilenko #Marc Goddard