Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Súpera škrtil aj po tom, ako jasne odklepal. Následne napadol rozhodcu

Incident na galavečere zmiešaných bojových umení UAE Warriors 12 v Abú Zabí spôsobil poriadny rozruch.

01.08.2020 21:46
debata (6)
Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Ahmad Al Darmaki najskôr v 1. kole súboja mušej váhy neprestával škrtiť súpera Bogdana Kirilenka, napriek tomu, že ten zreteľne „odklepal“.

Nešportovú a nepochybne aj nebezpečnú vsuvku domáceho bojovníka sa snažil rázne stopnúť rozhodca Marc Goddard. Keď sa mu to podarilo, čelil ataku Al Darmakiho, ktorý doňho niekoľkokrát strčil a dokonca sa ho pokúsil chytiť za golier.

Skúsený arbiter, ktorý je známy aj z najprestížnejšej organizácie UFC, sa však nedal rozhodiť a ukázal, kto je pánom klietky. Al Darmakiho (oslavujúceho domnelé víťazstvo) diskvalifikoval a triumf pripadol Kirilenkovi. Agresor sa neskôr ospravedlnil.

VIDEO incidentu:

Britský rozhodca Goddard, bývalý zápasník ľahkej váhy, sa už v minulosti v oktagone dostal do konfliktov s bojovníkmi. Najpamätnejší sa viaže k hviezdnemu Conorovi McGregorovi.

Na turnaji Bellator 187 v Dubline v roku 2017 vbehol Ír do klietky, aby oslávil víťazstvo parťáka a krajana Charlieho Warda.

Goddard vtedy rozjareného McGregora, ktorý nemal licenciu sekundanta v súboji, konfrontoval. Bojovník v civile sa pustil do roztržky a arbitra obvinil, že zápas zastavil príliš neskoro:

Po poslednom scéne Goddard napísal, že po mesiaci pôsobenia na Ostrove bojovníkov v hlavnom meste Spojených arabských emirátov sa teší domov.

Fanúšikovia ocenili jeho profesionalitu a viacerí na Twitteri napísali, že je najlepší na svete.

„Páčilo sa mi, že si sa ho nezľakol. Takéto situácie zvládaš s noblesou. Ako priaznivec MMA som rád, keď ťa vidím v zápasoch,“ odznelo v jednej z pochvál.

Aj šéf UFC Dana White sa vyjadril k situácii a zdôraznil, že ak by prišlo k napadnutiu rozhodcu zo strany jedného z jeho zápasníkov, bez milosti by ho prepustil.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Ahmad Al Darmaki #Bogdan Kirilenko #Marc Goddard