Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V premiére výkon večera a štedrý bonus. Procházka v UFC tvrdo ukončil favorita

Vstup medzi elitu ako z veľkej knihy. Český MMA zápasník Jiří Procházka v debute v najprestížnejšej organizácii UFC knokautoval Švajčiara Volkana Oezdemira v 2. kole.

12.07.2020 06:22 , aktualizované: 11:02
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tak jo nooo... UFC 1-0. Dekujeme vsem!!! ‼️ #ufc251 #ufcfightisland #teamdenisa #jetsaamgym

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Karaivanov (@martinjetsaam),

„Cítim sa skvele, ale môj výkon bol hrozný, schytal som veľa rán. Čakal som, že bude viac zápasiť. Musím ešte zapracovať na viacerých veciach,“ cituje víťaza iSport.cz po triumfe na akci UFC 251 v Abú Zabí.

Pred stretnutím pôsobil Procházka uvoľneným dojmom a duel na Ostrove bojovníkov si viditeľne užíval.

Ako sú fanúšikovia zvyknutí, od prvého kola zápasil v otvorenom postoji s rukami dole a čelil menšej kríze. Oezdemir mu totiž uštedril niekoľko úderov a prvé kolo vyhral.

V tom ďalšom prišli chvíle rodáka z Hostěradíc. Procházkov úsmev pri počúvaní pokynov trénera akoby naznačoval, že má ďalší scenár pod kontrolou.

Druhé kolo odštartoval tvrdým kopom na hlavu a pokračovalo kombináciou, ktorou Procházka poslal súpera k zemi. Po 48 sekundách Oezdemir ležal na zemi, osudným sa mu stal Čechov pravý hák.

Procházka je vôbec prvým bojovníkom, ktorému sa podarilo Švajčiara „vypnúť“ takýmto spôsobom. Zaujímavosťou je, že o tri roky staršieho Oezdemira ukončil skôr ako niekdajší dvojnásobný šampión Daniel Cormier. Zrodila sa nová hviezda poloťažkej váhy v najslávnejšej li­ge?

Zápasník, ktorý predtým účinkoval v japonskej organizácii RIZIN (vybojoval si opasok v poloťažkej váhe), triumfoval v jedenástom dueli za sebou.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

„Chcem bojovať o titul,“ povedal v rozhovore po skalpe doterajšej sedmičky UFC rebríčka v poloťažkej váhe.

Procházku neteší len triumf, ale aj bonus 50-tisíc dolárov a ocenenie výkon večera. Oznámil to prezident UFC Dana White na tlačovej konferencii.

Procházka je druhým Čechom, ktorý uspel v debutovom zápase v UFC – po Davidovi Dvořákovi. Ten zdolal v marci tohto roka v mušej váhe na turnaji Fight Night 170 v Brazílii domáceho Bruna Silvu.

V UFC sa predstavil ako piaty český bojovník.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Jiří Procházka #Volkan Oezdemir