Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabiba otočili v Dubaji, uviazol v Rusku: Trénujem, ani neviem na čo

Hoc by sa pobili na Mesiaci. Šéf najprestížnejšej organizácie zmiešaných bojových umení UFC Dana White trval na tom, že dlho očakávaný súboj medzi Američanom Tonym Fergusonom a Rusom Chabibom Nurmagomedovom zorganizuje za každú cenu. Napokon, štyrikrát predtým ho odložili. A všetko nasvedčuje tomu, že sa neuskutoční ani na piaty pokus.

31.03.2020 07:32
Chabib Nurmagomedov. Foto: ,
Šampión v ľahkej váhe organizácie UFC Chabib Nurmagomedov.
debata (1)

Nurmagomedov mal 18. apríla obhajovať titul v ľahkej váhe. V pondelok potvrdil, že sa momentálne nachádza v Dagestane. Ruské hranice dočasne uzavreli, otvoriť by ich mohli najskôr 5. apríla. Bojovník môže dostať zelenú na odlet aj na základne osobitného vládneho rozhodnutia.

Nezdá sa však, že by v najbližšom čase plánoval opustiť domovinu. Skôr je z celej situácie okolo neustálych zvratov súvisiacich s koronavírusom otrávený.

"Trénovali sme v San José bez akýchkoľvek informácií o zápase – kedy a ako sa uskutoční. Potom nám UFC potvrdilo, že zápas na 100 % nebude na americkej pôde. A následne tvrdili, že sa na 99 % uskutoční v Dubaji v Spojených arabských emirátoch.

Leteli sme tam mesiac pred zápasom. Tuším 19. alebo 20. marca. Po pristátí nám oznámili, že sa chystajú uzavrieť hranice a do krajiny pustia len domácich. Museli sme sa vrátiť do Ruska.

Momentálne som v Dagestane, trénujem každý deň. Hoci, ani neviem, na čo, keďže hranice uzavreli aj v Rusku, rovnako ako všade vo svete. Celý svet je v karanténe," vravel Nurmagomedov pre RT Sport.

White tvrdohlavo trvá na svojom, napriek opatreniam súvisiacimi s pandémiu chce 18. apríla osobnosťami nabitý turnaj. Napriek tomu, že sa uskutoční bez divákov a zrejme len s americkými bojovníkmi. Otázne je, kde dostane zelenú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

'They are looking to organize it with or without me' Khabib, who's quarantined in Russia, speaks on the current state of UFC 249

Príspevok, ktorý zdieľa RT Sport (@rtsportnews),

Fergusona by mohol podľa zdrojov ESPN preveriť Justin Gaethje, ktorý mal 11. júla v Las Vegas čeliť hviezdnemu Conorovi McGregorovi. Organizácia nechce v neistote čakať, ako sa vyvinie pozícia Nurmagomedova.

Ten si zo zákulisných plánov vyškrtnúť ho zo zápasovej karty nerobí ťažkú hlavu: „Počúvam, že to chcú zorganizovať so mnou alebo bezo mňa. Smelo do toho. Každý by mal dodržiavať pravidlá. Rozumiem, že zápasníci potrebujú kŕmiť rodiny a platiť účty. Chápem, aké je to ťažké pre bojovníkov – nie je zápas, nie sú peniaze.“

Chabib hovoril aj o náročnosti momentálnej situácie na psychiku: „Neviem, čo bude. Je náročne tvrdo trénovať a zhadzovať hmotnosť, keď každá krajina je uzavretá a neviete, kvôli čomu podstupujete ťažkú prípravu. No nie je to prvá prekážka v mojej kariére.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Dana White #Tony Ferguson