Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na titul môže zabudnúť. Poľská kráska dostala poriadny výprask

Patrí medzi najpopulárnejšie bojovníčky MMA v Európe. Počas víkendu nastúpila na zápas, ktorý ju mal vrátiť medzi elitu slamovej váhy v UFC.

25.02.2020 11:00
debata (9)
Poľská bojovníčka MMA Karolina Kowalkiewiczová. Foto: facebook.com/KowalkiewiczMMA
Karolina Kowalkiewicz MMA Poľská bojovníčka MMA Karolina Kowalkiewiczová.

Karolina Kowalkiewiczová ho však nezvládla. Poľská reprezentantka nestačila na Číňanku Jen Siao-nan a navyše dostala poriadny výprask.

UFC po tretíkrát v histórii zavítala na Nový Zéland. Hlavným zápasom turnaja v Aucklande bol súboj medzi Paulom Felderom a Danom Hookerom.

Jediným ženským duelom na hlavnej karte bolo meranie síl medzi Jen a Kowalkiewiczovou. Tridsaťročná Číňanka predviedla dominantný výkon, v postoji mala jasne navrch a súperku k ničomu nepustila.

VIDEO: Spoveď Karoliny Kowalkiewiczovej po prehre s Jen Siao-nan

Nemôže letieť domov

Poľka už v prvom kole inkasovala úder, ktorý jej zhoršil videnie. Po porade s lekárom pokračovala v súboji a napokon zvládla všetky tri kolá. Po zápase prezradila, že jej zranenie si vyžiada operáciu.

„Vôbec prvýkrát po zápase musím vyhlásiť, že nie som v poriadku. Keď ma Jen presne trafila, utrpela som zlomeninu kostičky pod okom, ktorá mi tlačila na nerv. Všetko okolo seba som videla rozmazané – ako keby v hmle. Napriek prehre som na seba hrdá, že som vydržala až do konca,“ uviedla dobitá Poľka na sociálnej sieti a dodala:

„Budem sa musieť podrobiť operácii. Chcela som, aby sa tak stalo doma v Poľsku, ale lekári mi zakázali zaoceánsky let. Podľa nich by sa mi zranenie mohlo zhoršiť. Vyzerá to tak, že na Novom Zélande ešte pobudnem.“

Kowalkiewiczovej budúcnosť v UFC je ohrozená bez ohľadu na zranenie. Hoci ešte nedávno sa o nej hovorilo ako o kandidátke na titul, prehra proti Jen bola už štvrtá za sebou a podobné čierne série znamenajú koniec medzi zámorskou elitou.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Auckland #UFC #MMA #Karolina Kowalkiewiczová