Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Végh ako Športovec roka? Nič nerobil, prehral a potom len zdolal Vémolu

Prehra v zápase storočia jeho popularite neublížila - práve naopak. Hoci ho viacerí ľudia odpísali a otočili sa mu chrbtom, Karlosovi Vémolovi nechýbajú.

19.02.2020 18:12
Attila MMA Foto:
Attila Végh na podujatí Oktagon Prime 3.
debata (7)

Česká hviezda zmiešaných bojových umení patrí medzi najsledovanejšie športové celebrity v oboch krajinách bývalej federácie a ovplyvňuje tisícky fanúšikov.

Vémola, ktorý má na konte aj šesť duelov v prestížnej UFC, mení názor na „vymletých“ bitkárov z klietky. Rodák z Olomouca je šikovný biznismen, na sociálnych sieťach má nemalé príjmy a nechýba mu ani dar reči, keď minulý týždeň rozbehol svoju talk šou.

Zaujímavé názory vyslovil aj v takmer dvojhodinovom rozhovore pre youtobový kanál Real Talk .

"Keď ma Végh zdolal v zápase storočia, dramaticky mu narástol počet fanúšikov na instagrame. A to najmä preto, že veľa Čechov ho nepoznalo. Aj to dokazuje moju športovú hodnotu. Alebo platí, že Slováci nemajú dobrých športovcov, o čom pochybujem. Pretože Attila vyhral anketu Športovec roka. Je to skvelá vec, najmä pre československé MMA. Veľmi mu to prajem, ale prečo práve on? " narážal Vémola na fakt, že Végh vyhral divácku anketu na Športovcovi roka 2019, a pokračoval:

„Rok nezápasil, prehral a potom neurobil nič iné, ako zdolal Karlosa Vémolu. U nás by to nebolo možné. Dvořák ťahá dlhú sériu výhier a ide do UFC, rovnako aj Procházka. Štyri roky som neprehral, vyhral som jedenásť zápasov za sebou. Nikomu by nenapadlo dať mi cenu. Véghova trofej je aj ocenenie mojej práce – stačí poraziť Karlosa Vémolu a máte Športovca roka. Teší ma to.“

Karlos Vémola (vľavo) a Attila Végh počas... Foto: Oktagon MMA
Végh Vémola MMA Karlos Vémola (vľavo) a Attila Végh počas súboja na podujatí Oktagon 15.

V Anglicku bol za mrežami

Vémola si toho v živote preskákal skutočne dosť. V Anglicku sa živil aj ako manažér barovej ochranky. Kvôli tejto práci sa dostal aj do konfliktu so zákonom.

„Mal som prácu, v ktorej som dohadzoval vyhadzovačov. Boli v tom veľké peniaze. Keď som raz išiel s výplatami, niekto ma nabonzoval a zastavili ma policajti. Nebol som schopný dostatočne preukázať odkiaľ ich mám. Navyše z nasadzovania vyhadzovačov sme neodvádzali dane a kvôli tomu som išiel za mreže.“

Britský bulvár vtedy vypátral, že Vémola mal na krku aj obvinenie z ilegálnej držby marihuany. Hviezda MMA tvrdí, že išlo o účelové informácie.

„Keď som vyšetrovateľom odmietol povedať, odkiaľ mám tie peniaze, tak súd nariadil domovú prehliadku. U mňa nič nenašli, ale u mojej priateľky, ktorá vtedy žila u rodičov, áno. Jej otec trpel na rakovinu a marihuanu si pestoval pre vlastnú potrebu. Bolo tam asi dvadsať rastliniek. Sudca ma za to neodsúdil, ale bulvár to nafúkol. Vzniklo z toho, že som bol zavretý za predaj marihuany, čo však nebola pravda,“ vysvetlil Vémola.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh #Oktagon MMA