Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McGregor skopol Cowboya a vypýtal si titulový zápas

Conor McGregor je späť. Írsky bojovník MMA zažiaril pri svojom návrate do klietky, keď bleskovým technickým knokautom zdolal amerického veterána Donalda Cerroneho.

19.01.2020 06:54
Conor McGregor Foto: ,
Conor McGregor oslavuje triumf pri návrate do klietky.
debata (11)

Dlhoočakávaný súboj, ktorý bol vyvrcholením galavečera UFC 246 v Las Vegas, trval len 40 sekúnd.

McGregor začal aktívne a už jeho prvý úder spôsobil súperovi problémy. Cerrone síce vykryl pokus súpera o ľavý direkt, ale zároveň ho zasiahlo McGregorovo koleno a v klinči inkasoval niekoľko nepríjemných úderov ramenom.

Bleskový knokaut navrátilca Conora McGregora Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Conor McGregor oslavuje triumf v Las Vegas.

Bývalý dvojnásobný šampión búšil do otraseného veterána a po ďalšej výbornej práci nohami prišlo rozhodnutie. McGregorov vysoký kop (high kick) mieril presne na Cerroneho hlavu a Američan šiel k zemi.

Nasledovala spŕška úderov z Írovej strany, ktorými dokončil rivala a rozhodca Herb Dean nemal inú možnosť, ako odmávať koniec. McGregor si vylepšil bilanciu na 22–4 a môže sa tešiť na ďalšieho súpera. Môžu nimi byť Jorge Masvidal alebo Kamaru Usman, ktorí sledovali duel priamo v hale.

VIDEO: UFC 246 – Rozhovor s Conorom McGregorom

„Dnes som prepísal históriu, moje meno do nej môžete vyryť. Vytvoril som ďalší rekord. Rozdal som knokauty v troch divíziách. Som na to hrdý. Všetci sa snažia dosiahnuť moju úroveň dvojnásobného šampióna, ale nikdy sa im to nepodarí. Nebudú ako ja,“ povedal sebavedomý Ír.

„Mám rád túto váhovú kategóriu. Užívam si, keď sa pobehuje sem a tam. Nezranil som sa, som vo forme, ale stále si nemyslím, že som v plnej sile. Potrebujem ešte jeden zápas, aby som bol tam, kde kedysi. Som na to pripravený. Teraz idem na párty, strávim čas s rodinou, ale potom sa vrátim k tréningu a môže sa proti mne hocikto postaviť,“ dodal.

Tretíkrát za sebou zdolaný Cerrone priznal, že taký úder ramenom predtým nezažil: „Bol som dezorientovaný. Zasiahol ma do nosa, krvácal som, potom ustúpil a kopol ma do hlavy. Takto rýchlo ma nikto nenakopal do zadku. Napriek tomu milujem tento šport a neplánujem skončiť.“

Conor McGregor ničí Donalda Cerroneho v zápase... Foto: SITA/AP, John Locher
Conor McGregor, Donald Cerrone Conor McGregor ničí Donalda Cerroneho v zápase UFC 246 v Las Vegas.

McGregor uspel prvýkrát od novembra 2016, keď zdolala Eddieho Alvareza. Po triumfe nad Američanom ako vôbec prvý bojovník UFC vlastnil naraz dva majstrovské opasky. V ďalšom roku v boxerskom súboji nestačil na americkú hviezdu Floyda Mayweathera a v októbri 2018 podľahol v pamätnom kontroverznom dueli Rusovi Chabibovi Nurmagomedovi.

Neskôr McGregor oznámil ukončenie kariéry, po roku, ktorý mu vyplnili viaceré excesy, sa však vrátil. Netají, že túži po odvete s Nurmagomedovom. Dočkajú sa ho fanúšikovia?

11 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA