Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zničil Végha, chce ho Vémola. Bojujem o život, šokuje Američan

Bolo to obrovské prekvapenie, ktoré takmer znamenalo koniec kariéry Attilu Végha v MMA. Na júnovom podujatí Oktagon 12 v Bratislave favorizovaný Slovák nestačil na Virgila Zwickera.

13.12.2019 11:18
Zwicker MMA Foto:
Virgil Zwicker oslavuje júnový triumf nad Attilom Véghom.
debata

Americký veterán prekvapil domácu hviezdu a zvíťazil technickým knokautom už v 1. kole. Pre Végha, ktorého o štyri mesiace čakal zápas storočia proti Karlosovi Vémolovi, prišla facka v pravý čas.

Bývalý šampión Bellatoru si vstúpil do svedomia, zamakal v príprave a napokon proti Vémolovi dominoval. Zwickerova kariéra však išla opačným smerom.

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video

Policajti ho spacifikovali motorkou

Rodák z Kalifornie, ktorý má indiánskych predkov, je problémový typ. Prvýkrát sa ocitol v rukách polície v jedenástich rokoch, keď v škole napadol zástupcu riaditeľa. Odvtedy strávil väčšinu života v polepšovniach alebo väzeniach za rôzne priestupky vrátane útoku na policajta.

Mesiac po triumfe v Bratislave ho chcela zadržať polícia pre obvinenia zo sexuálneho útoku, obťažovania maloletých, sledovania a nepovoleného držania strelnej zbrane. Zwicker sa však nevydal do rúk zákona, dal sa na útek.

Policajti ho našli v susednej štvrti. Bránil sa zatknutiu a siahol k opasku. Polícia reagovala a jeden z príslušníkov zrazil bojovníka MMA na zem motorkou.

VIDEO: Najlepšia slovenská zápasníčka MMA Lucia Szabová o stúpajúcej popularite zmiešaných bojových umení, podpore spolužiakov či príprave na titulový zápas
Video

Dostane ho Vémola?

Zwicker putoval najskôr do nemocnice a potom do väzenia. Odtiaľ vo štvrtok poslal fanúšikom srdcervúci odkaz.

„Pre mojich fanúšikov, rodinu a priateľov: aktuálne bojujem v najťažšom zápase života. Je ťažší, ako akýkoľvek súboj v klietke. V júli ma zatkla polícia a krivo na mňa hodila vymyslené obvinenia. V živote by som také veci neurobil. Pri zatýkaní som sa stal obeťou policajnej brutality. Bili ma a zranili. Som vo väzení ako nevinný človek. Nemôžem vidieť svoje deti, ktoré sú pre mňa všetkým. Bojujem o život, avšak ja tento súboj vyhrám,“ napísal Američan na svojom instagrame.

Zwicker je profík od roku 2003. Keď práve nebol vo väzení, venoval sa MMA. V oktagone má bilanciu 17 víťazstiev, 8 prehier a 1 remízu. Súťažil aj v Bellatore či KSW.

Za súpera si ho nedávno vybral Vémola, ktorý sa chce vrátiť na vrchol rebríčka poloťažkej váhy v rámci organizácie Oktagon MMA. Momentálne je v tomto renkingu až štvrtý. Kraľuje mu Végh, pred Vémolom sú ešte dvaja zahraniční borci – Nemec Timo Feucht a Američan Jeremy Kimball.

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Attila Végh #Virgil Zwicker