Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák mieri do UFC. Végh: Je to najväčší talent a makač

Má len 24 rokov a na konte už 17 zápasov v oktagone. Ľudovít Klein iba dvakrát našiel premožiteľa a je stúpajúcou hviezdou slovenského MMA. Podľa jeho trénera Attilu Végha je len otázkou času, keď "Lajoš" absolvuje debut v najprestížnejšej organizácii UFC.

06.12.2019 13:10
debata (9)
Ľudovít Klein. Foto: facebook.com/oktagonvyzva
Ľudovít Klein Ľudovít Klein.

Slovensko ešte nemalo bojovníka v UFC. Česi hneď štyroch – Karlosa Vémolu, Viktora Peštu, Luciu Pudilovú a najnovšie Macha Muradova. O návrat medzi elitu sa pokúšal Vémola, no sen mu ukončil Slovák Attila Végh. On sám o UFC nestojí, no tuší, kto by tam mohol nakuknúť najbližšie.

„Môj favorit je môj zverenec Lajoš Klein. Je to najväčší talent a makač,“ prezradil Végh Nove a pokračoval: "Vidím, kto má v sebe talent dokázať niečo, pretože celý život robím bojové športy. On má v sebe všetko potrebné.

My teraz potrebujeme kontakt a manažment, aby sme sa dostali do UFC. Sú tam horší zápasníci než Klein, no musíme sa tam presadiť. Už tam má svoje miesto."

Klein zápasí v perovej váhe (do 65,8 kilogramov) i ľahkej (do 70,3). Aj to zvyšuje šancu na prienik do UFC. Výsledky, dominancia a knokauty, z ktorých jeden ukážkový predviedol aj na Oktagone 14, by mohli zaujať i šéfa najprestížnejšej organizácie Dana Whita.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Oktagon #Attila Végh #Ľudovít Klein