Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

O najlepšieho Čecha sa bijú svetové organizácie. Príde si po Végha?

Novembrový duel medzi Attilom Véghom a Karlosom Vémolom mal síce podtitul súboj o federálneho kráľa MMA, ale viacerí s takým tvrdením nebudú súhlasiť.

04.12.2019 10:18
debata

Végh knokautoval Vémolu v 1. kole pražského súboja a v rámci organizácie Oktagon MMA sa vrátil na čelo rebríčka poloťažkej váhy.

Vémola je v tomto renkingu až štvrtý. Pred ním sú ešte dvaja zahraniční borci – Nemec Timo Feucht a Američan Jeremy Kimball.

VIDEO: Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy o popularite MMA i svojej budúcnosti. Vo videu nájdete aj ukážky z filmovej novinky Attila 2000
Video

Uskutoční sa duel Végh vs. Procházka?

Najlepší Čech v poloťažkej váhe však doma nesúťaží. Jiří „Denisa“ Procházka pôsobí posledné štyri roky v japonskej organizácii Rizin.

Hrdí sa skvelou bilanciou 25 výhier, 3 prehry, 1 remíza. Vo svetovom rebríčku MMA World rankings je v poloťažkej váhe na 16. pozícii. Aktuálne ťahá deväťzápasovú víťaznú sériu.

V utorok spoznal svojho najbližšieho súpera. V posledný deň roka 2019 ho vyzve C.B. Dollaway. Americký veterán má na svojom konte 20 zápasov v najprestížnejšej MMA organizácii – zámorskej UFC.

Momentálne však v elitnej organizácii nemôže zápasiť, keďže si odpykáva dvojročný dištanc za doping. Na Rizin sa jeho trest nevzťahuje.

Pre Procházku to bude posledný zápas aktuálnej zmluvy s Rizinom a očakáva sa enormný záujem MMA organizácií z celého sveta o jeho služby.

Fanúšikovia v Česku a na Slovensku by ho radi videli na domácej pôde. Veľkým lákadlom by bol titulový súboj o top bojovníka poloťažkej váhy, v ktorom by mohol vyzvať aktuálnu jednotku Végha.

Po zápase storočia Végh vs. Vémola by išlo o ďalší prestížny duel, o ktorý by bol bezpochyby veľký divácky záujem. Podarí sa promotérom Oktagon MMA zlanáriť Procházku na federálnu pôdu? Odpoveď prinesú najbližšie mesiace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon #Attila Végh #Rizin #Jiří Procházka