Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nerád ubližujem ľuďom. Jedine Conora som zmlátil s potešením

Je najviac dominantný bojovník MMA súčasnosti. V profesionálnej kariére ešte neprehral. Zdolal už 28 protivníkov a víťazstvá sa pre neho stali rutinou. Teda, až na jedno.

16.11.2019 13:20
Chabib Nurmagomedov Foto: ,
Chabib Nurmagomedov (vpravo) vlani v októbri zdolal Conora McGregora vo 4. kole.
debata

Dagestanský bojovník Chabib Nurmagomedov je úradujúci šampión ľahkej váhy v najprestížnejšej organizácii UFC. Má 31 rokov a je bez súpera. Naposledy v septembri v treťom kole ukončil dočasného šampióna Dustina Poiriera. Víťazstvo ho však tešilo menej než by ste čakali.

„Keď začínate kariéru, víťazstvá vám prinášajú určité potešenie. Užívate si to. V ostatných rokoch som vliezol do klietky niekoľkokrát, víťazstvá mi však nepriniesli zvlášť veľkú radosť. Teda až s výnimkou jedného zápasu. Toho chlapíka som zmlátil s veľkým potešením, to vám poviem…“

Nurmagomedov na verejnej debate narážal na súboj s veľkohubým Írom Conorom McGregorom z októbra minulého roka. McGregor pred zápasom zaútočil na autobus, v ktorom sedel ruský bojovník, Ír súpera pred súbojom nepretržite napádal i verbálne.

Nurmagomedov zvíťazil v očakávanom dueli vo štvrtom kole. McGregor odvtedy nezápasil, no vytvára na Rusa nápor v snahe docieliť odvetu.

Chabib v ďalšom priebehu debaty vysvetlil, prečo mu víťazstvá v oktagone neprinášajú až takú radosť: "Robíme veľmi tvrdý šport. Avšak s výnimkou jedného zápasu som nikdy nevstúpil do klietky s úmyslom ublížiť protivníkovi. Nie je mojím cieľom spôsobovať iným bolesť.

Mal som niekoľko súbojov, keď som vycítil, že môžem súperovi nepekne ublížiť. No radšej som sa mu snažil dohovoriť a presvedčiť ho, aby sa vzdal. Napríklad, keď súperovi nasadím páku a môžem mu niečo zlomiť, netlačím celou silou. Vyvíjam tlak do takej miery, aby sa súper vzdal."

Nurmagomedov momentálne nemá potvrdený najbližší zápas. Špekuluje sa o súboji s Tonym Fegusonom, po ktorom by mohla nasledovať odveta s McGregorom – jediným bojovníkom, ktorému dagestanský bojovník ubližuje s radosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA #Chabib Nurmagomedov