Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky sa výrazne priblížili postupu. Španielkam na ME nedovolili uhrať ani set

Slovenské volejbalistky zvíťazili na ME v Talline nad Španielskom 3:0. V treťom zápase D-skupiny si pripísali druhý triumf a výrazne sa priblížili k postupu do vyraďovacej fázy. V pondelok o 16.00 h nastúpia v ďalšom stretnutí proti Francúzsku, z každej šesťčlennej skupiny idú do ďalšej fázy turnaja štyri najlepšie tímy.

19.08.2023 16:56
slovenské volejbalistky Foto: ,
Volejbalistky Slovenska.
debata

Slovenky vstúpili do turnaja víťazstvom 3:0 nad Fínskom a rovnakým pomerom následne prehrali s favoritkami skupiny z Holandska.

Momentálne majú na konte šesť bodov a okrem duelu s favorizovanými Francúzkami ich čaká ešte domáce Estónsko. Osemfinálové i štvrťfinálové zápasy sú na programe v talianskej Florencii.

ME 2023 – D-skupina (Talinn/Est.) – sobota:
SLOVENSKO – Španielsko 3:0 (17, 24, 19)
Rozhodovali: Jovčev (Bul.) a Zulfugarov (Azerb.), 84 min
SR: Herelová, Žernovičová, Šunderlíková, Šepeľová, Hrušecká, libero Pállová
Španielsko: Garciová, Lazarová, De Paulová Vianová, Caminová Fernandezová, Varelová Gomezová, libero: Pizová

Prvý bod získali hneď z podania Lazarovej Španielky. Ich súperky však vzápätí potvrdili úlohu favoritiek a získali sedem bodov za sebou.

Vtedy si španielsky tréner Saurin zobral prvý oddychový čas, jeho družstvo síce znížilo manko na štyri body (4:8), no malo problémy v defenzíve a Slovenky si udržiavali odstup.

00 kolazz Čítajte viac Fešandy spod vysokej siete. Elita bojuje na ME, Slovenky patria medzi najkrajšie

Saurin vzal ďalší time out za stavu 9:17 a jeho tím začal pomaly znižovať, za stavu 22:16 siahol po oddychovom čase aj slovenský kouč Mašek. Slovenky sa upokojili, získali tri body za sebou a vyhrali prvý set.

Aj druhé dejstvo sa zo začiatku javilo ako korisť Sloveniek, dva body získala Šepeľová. Potom však začali robiť chyby, Španielky získali niekoľko bodov z podania a vyrovnali na 10:10.

Nasledovali dve neúspešné výzvy zo strany Mašeka, ktorý si za stavu 14:16 v neprospech svojho tímu vzal oddychový čas. Jeho družstvo postupne otočilo stav – viedlo 20:18 i 22:20, no Španielky sa nevzdali a vyrovnali na 23:23. Do konca setu však získali už len body (24:26).

Aj tretí set začali lepšie Slovenky a dostali sa do vedenia 4:2. Španielky však dokázali držať krok a otočili na 8:7 vo svoj prospech.

Sebastian Coe Čítajte viac Je rusofób a snaží sa to zakryť. Šéf ruských atlétov ostro kritizuje hlavu medzinárodnej organizácie

To však bolo poslednýkrát, čo sa dostali do vedenia. Vyrovnaný set sa začal lámať v druhej polovici, keď Slovenky odskočili na 16:13 a potom aj 20:16.

Ich súperky ešte dokázali stiahnuť stratu na 19:20, no Mašekove hráčky v závere zakončili víťazstvo piatimi bodmi v sérii.

Volejbalové krásky na EuroVolley 2023 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Fešandy spod vysokej siete. Európsky šampionát...
debata chyba
Viac na túto tému: #ME vo volejbale žien 2023