Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažký zápas. Slovenky nestačili na favorizované Holanďanky a prehrali 0:3

lovenské volejbalové reprezentantky podľahli vo svojom druhom zápase na ME favorizovanému Holandsku 0:3. Družstvo Michala Mašeka čaká v sobotu od 15.00 h v D-skupine tretí duel proti Španielsku. Z každej skupiny postúpia do ďalšej fázy turnaja štyri najlepšie tímy.

18.08.2023 17:38
slovenské volejbalistky Foto: ,
Volejbalistky Slovenska.
debata

Slovenský tím pri svojej tretej účasti na ME za sebou vo štvrtok vstúpil do turnaja triumfom 3:0 nad Fínskom. Holandsko je však piate v európskom rebríčku, čo sa prejavilo aj na palubovke.

Slovenky napriek tomu držali krok s kvalitnými súperkami v prvom sete, v závere druhého dejstva aj v treťom sete. V koncovke sa však prejavili skúsenosti a kvalita hráčok „Oranjes“, ktoré na turnaji dokráčali k druhému triumfu bez straty setu.

SLOVENSKO – Holandsko 0:3 (-20, –19, –19)

  • Rozhodovali: Vestbo (Nór.), Simonovská (Č. Hora), 77 minút, 168 divákov
  • SR: Šepeľová 15 (Fričová 7), Koseková 1 (Ovečková 3), Herelová 3 (Abrhámová 3), Hrušecká 2 (Körmendyová), Šunderlíková 9 (Návratová), Žernovičová 2 (Palgutová 3), libero Pállová
  • Holandsko: Marringová 15, Plaková 10, Lohuisová 5, Baijensová 5, van Aalenová 5, Daalderopová 17 (Jasperová), libero Reesinková (Knipová)
Volejbalové krásky na EuroVolley 2023 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Fešandy spod vysokej siete. Európsky šampionát...

Slovenky začali duel veľmi sľubne. S favorizovanými Holanďankami dokázali hrať vyrovnanú partiu, pričom si dobre pomáhali kvalitným podaním a nezaostávali ani v hre pri sieti.

Na servise sa darilo Šunderlíkovej, ktorej tvrdé lopty robili hráčkam na príjme značné problémy. V polovici setu bol stav vyrovnaný 11:11. V ďalšom priebehu prvého dejstva sa však prejavila kvalita súperiek, ktoré dokázali odskočiť sériou piatich bodov za sebou na 19:13.

V závere setu opäť zabrala na podaní Šunderlíková, napokon to však iba zmiernilo prehru v prvom sete na 20:25.

Vstup do druhého setu už nebol od slovenských reprezentantiek dobrý. Holanďanky získali päť z prvých šiestich bodov a viac ako polovica setu bola jasne v ich réžii.

Postupne rozdiel narastal a favoritky si vypracovali komfortný náskok 15:5. V koncovke druhej časti sa Slovenky dokázali herne pozdvihnúť a po sérii šiestich získaných bodov prehrávali 18:22. „Oranjes“ si však set z rúk nepustili a zvíťazili 25:19.

Tretí set začali Slovenky veľmi zle a prehrávali už 0:5. Následne chytili tempo a vzdorovali najväčšiemu favoritovi D-skupiny.

V polovici bol rozdiel iba dvojbodový, napokon sa však preukázali skúsenosti Holanďaniek, ktoré v koncovke nepripustili drámu, triumfovali 25:19 a na turnaji majú 6 bodov bez straty setu.

Ďalší program SR v skupine:

  • sobota 19. augusta, 15.00: SLOVENSKO – Španielsko
  • pondelok 21. augusta, 16.00: Francúzsko – SLOVENSKO
  • utorok 22. augusta, 19.00: Estónsko – SLOVENSKO
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky