Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oľutoval odchod do CSKA Moskva: Ospravedlňujem sa, odkázal. Sú to kecy, reagovala zámorská hviezda

Hviezdny švédsky basketbalista Jonas Jerebko povedal, že ľutuje prestup do CSKA Moskva. Zmluvu s ruský klubom podpísal 36-ročný hráč so skúsenosťami z NBA iba pár týždňom po začiatku invázie na Ukrajinu.

04.07.2023 15:11
Jonas Jerebko Foto:
Rok po odchode z CSKA Moskva už švédskeho basketbalistu Jonasa Jerebka úsmev prešiel.
debata

Po svojom rozhodnutí odísť do Ruska bol Jerebko vylúčený Švédskou basketbalovou asociáciou z ďalšieho pôsobenia v reprezentačnom tíme. V drese CSKA Moskva odohral iba 16 zápasov a skončil tam v júni 2022. Odvtedy je bez klubu.

„Chcem povedať švédskemu ľudu, že sa ospravedlňujem. Rozhodol som sa zle, myslel som len na basketbal a bolo to zlé. Rok a pol som nehral, chcel som len hrať. Keď sa na to pozriem spätne, nikdy by som to neurobil. Je mi to ľúto,“ povedal Jerebko SVT Sport.

Jerebko má 36 rokov. Okrem CSKA hral v Rusku aj za Chimki Moskovskú oblasť. Predtým pôsobil desať sezón v zámorskej NBA a odohral 635 zápasov za Detroit, Boston, Utah a Golden State.

Fz So UOKX0AEMU2L Čítajte viac Očkovanie mi oslabilo srdce, tvrdil. Pri záťažovom teste dostal infarkt a zomrel

Pre jeho kajanie sa nemala pochopenie hviezda ženského basketbalu v severskej krajine Amanda Zahuiová. Jeho vyjadrenie označila za výhovorky a ostro na Jerebka zaútočila na Twitteri.

„Je to skôr sebaľútosť, ako skutočná ľútosť. Rozhodol si sa ísť do Ruska a nejde ti o druhých, len o seba. Mám dobrý obraz o tom, kto naozaj si. Tak nevymýšľaj kecy typu ‚prosím, odpustite mi, ospravedlňujem sa‘. Ako si ustelieš, tak potom spíš,“ napísala hráča Washingtonu Mystics v ženskej WNBA.

Podkošové krásky na ME v basketbale 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na blížiacich sa ME basketbalistiek budú...
debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva #vojna na Ukrajine #Jonas Jerebko