Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Po hodoch prišlo vytriezvenie. Nemky senzáciu nepripustili, Slovenky na ME skončili

Po nečakanom nedeľnom víťazstve nad Tureckom sa slovenské basketbalistky o ďalšie prekvapenie nepostarali. V play off o štvrťfinále majstrovstiev Európy prehrali s Nemkami 69:79.

20.06.2023 19:39
Slovinsko Basketbal Ženy ME Play Off O Štvrťfinále Foto: ,
Slovenské basketbalistky (na snímke Ivana Jakubcová) sa ťažko presadzovali cez pozornú obranu reprezentantiek Nemecka.
debata

K postupu medzi najlepšiu osmičku nepomohlo ani 18 bodov v podaní kapitánky Barbory Wrzesiňskej. Slovenky tak obsadia na ME 2023 s najväčšou pravdepodobnosťou 12. priečku.

ME 2023 basketba­listiek v Slovinsku (Ľubľana/Slovin.):
play off o štvrťfinále
Nemecko – SLOVENSKO 79:69 (44:36)
najviac bodov Nemecka: Gülichová 26, Fiebichová 15, Geiselsöderová 8
zostava a body SR: Wrzesiňská 18, Jakubcová 16, Moravčíková 13, Páleníková 12, Buknová 0 (Oroszová 5, Mištinová 4, Dudášová 1, Stašová 0)
TH: 9/6 – 14/9, Fauly: 11 – 17, Trojky: 9 – 6, Rozhodovali: Kozlovskis, Aunkrogers (obaja Lot.), Vulič (Chor.), štvrtiny: 21:19, 23:17, 17:12, 18:21.

Od úvodu sa hrala výrazne ofenzívne ladená partia, čo viac vyhovovalo slovenskému tímu, ktorý bol aktívnejší. K dobrému doskakovaniu sa opätovne pridala úspešná streľba za tri body a výsledkom bol zisk vedenia.

Nemecko však robilo problémy vysokým a agresívnym pressingom, preto bol duel v podstate vyrovnaný. O čosi lepšie bol na tom napokon súper Sloveniek, prvú časť vyhral 21:19. V druhej desaťminútovke sa začala prejavovať výšková prevaha a nesmierne efektívna streľba za tri body Nemecka, ale slovenský tím sa dokázal aj s týmito okolnosťami popasovať a dlho sa držať na rozdiel jedného útoku.

Všetko to vychádzalo hlavne z kolektívnej hry a dobrej disciplíny. Pred koncom prvého polčasu si ale Slovenky neustrážili najmä Gülichovú, Nemky nasmerovala k polčasovému vedeniu 44:36.

Wrzesiński basketbal Čítajte viac Podceňovali nás predtým, robia to aj teraz. Slovenky ukázali, že nie sú z cukru. Dozvie sa to aj Nemecko

Slovenský výber bol odhodlaný urobiť po prestávke niečo s negatívnym vývojom stretnutia, ale narážal na horšiu úspešnosť streľby a tiež to, že Nemecko bolo v podkošovom priestore mimoriadne efektívne. Tím trénera Juraja Suja nevzdával aj napriek všetkému boj, avšak súper už hral s obrovskou ľahkosťou a bolo to ťažké zastaviť.

Oddychový čas pomohol, po ňom sa podarilo skorigovať stav na 48:61 po troch štvrtinách. V záverečnej časti sa podarilo Slovenkám nadýchnuť k tlaku a mierne zdramatizovať súboj o miesto vo štvrťfinále, ale Nemecko si už skúsene strážilo dvojciferný náskok a najmä pokračovanie na turnaji.

Reprezentantky Slovenska na ME v basketbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na slovenské basketbalistky je parádny pohľad...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské basketbalistky #ME v basketbale žien 2023