Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po hodoch prišlo vytriezvenie. Nemky senzáciu nepripustili, Slovenky na ME skončili

Po nečakanom nedeľnom víťazstve nad Tureckom sa slovenské basketbalistky o ďalšie prekvapenie nepostarali. V play off o štvrťfinále majstrovstiev Európy prehrali s Nemkami 69:79.

20.06.2023 19:39
Slovinsko Basketbal Ženy ME Play Off O Štvrťfinále Foto: ,
Slovenské basketbalistky (na snímke Ivana Jakubcová) sa ťažko presadzovali cez pozornú obranu reprezentantiek Nemecka.
debata

K postupu medzi najlepšiu osmičku nepomohlo ani 18 bodov v podaní kapitánky Barbory Wrzesiňskej. Slovenky tak obsadia na ME 2023 s najväčšou pravdepodobnosťou 12. priečku.

ME 2023 basketba­listiek v Slovinsku (Ľubľana/Slovin.):
play off o štvrťfinále
Nemecko – SLOVENSKO 79:69 (44:36)
najviac bodov Nemecka: Gülichová 26, Fiebichová 15, Geiselsöderová 8
zostava a body SR: Wrzesiňská 18, Jakubcová 16, Moravčíková 13, Páleníková 12, Buknová 0 (Oroszová 5, Mištinová 4, Dudášová 1, Stašová 0)
TH: 9/6 – 14/9, Fauly: 11 – 17, Trojky: 9 – 6, Rozhodovali: Kozlovskis, Aunkrogers (obaja Lot.), Vulič (Chor.), štvrtiny: 21:19, 23:17, 17:12, 18:21.

Od úvodu sa hrala výrazne ofenzívne ladená partia, čo viac vyhovovalo slovenskému tímu, ktorý bol aktívnejší. K dobrému doskakovaniu sa opätovne pridala úspešná streľba za tri body a výsledkom bol zisk vedenia.

Nemecko však robilo problémy vysokým a agresívnym pressingom, preto bol duel v podstate vyrovnaný. O čosi lepšie bol na tom napokon súper Sloveniek, prvú časť vyhral 21:19. V druhej desaťminútovke sa začala prejavovať výšková prevaha a nesmierne efektívna streľba za tri body Nemecka, ale slovenský tím sa dokázal aj s týmito okolnosťami popasovať a dlho sa držať na rozdiel jedného útoku.

Všetko to vychádzalo hlavne z kolektívnej hry a dobrej disciplíny. Pred koncom prvého polčasu si ale Slovenky neustrážili najmä Gülichovú, Nemky nasmerovala k polčasovému vedeniu 44:36.

Wrzesiński basketbal Čítajte viac Podceňovali nás predtým, robia to aj teraz. Slovenky ukázali, že nie sú z cukru. Dozvie sa to aj Nemecko

Slovenský výber bol odhodlaný urobiť po prestávke niečo s negatívnym vývojom stretnutia, ale narážal na horšiu úspešnosť streľby a tiež to, že Nemecko bolo v podkošovom priestore mimoriadne efektívne. Tím trénera Juraja Suja nevzdával aj napriek všetkému boj, avšak súper už hral s obrovskou ľahkosťou a bolo to ťažké zastaviť.

Oddychový čas pomohol, po ňom sa podarilo skorigovať stav na 48:61 po troch štvrtinách. V záverečnej časti sa podarilo Slovenkám nadýchnuť k tlaku a mierne zdramatizovať súboj o miesto vo štvrťfinále, ale Nemecko si už skúsene strážilo dvojciferný náskok a najmä pokračovanie na turnaji.

Reprezentantky Slovenska na ME v basketbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na slovenské basketbalistky je parádny pohľad...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské basketbalistky #ME v basketbale žien 2023