Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší debakel. Slovenky sa so Srbkami merať nemohli, veľa nechýbalo ani do stovky

Slovenské basketbalistky čakajú na majstrovstvách Európy v Slovinsku na prvé víťazstvo v D-skupine, vo svojom druhom zápase prehrali s úradujúcimi šampiónkami zo Srbska vysoko 90:52.

16.06.2023 22:32
Slovensko, basketbal Foto:
Na snímke vľavo Ivana Jakubcová (Slovensko) a vpravo Kristina Topuzičová (Srbsko) v zápase D-skupiny na ME v basketbale žien Srbsko - Slovensko.
debata (2)

V slovenskom tíme zaznamenala najviac 10 bodov Terézia Páleníková.

Výberu trénera Juraja Suju patrí v tabuľke posledná priečka a pred záverečným dňom skupinovej fázy nemá postupové šance len vo svojich rukách.

V nedeľu 18. júna o 20.45 h potrebuje zvíťaziť nad Tureckom a zároveň musí čakať, či sa v druhom stretnutí „déčka“ o 15.00 h podarí Maďarsku zdolať Srbsko.

Srbsko – SLOVENSKO 90:52 (47:31)
najviac bodov Srbska: Racová 16, Čadjová 11, Krajišniková 10 – zostava a body Slovenska: Páleníková 10, Moravčíková a Wrzesiňská po 8, Jakubcová 5, Buknová 2 (Mištinová a Oroszová po 6, Dudášová 4, Martišková 3, Sedláková, Stašová a Tarkovičová 0)
TH: 18/18 – 15/9, fauly: 16:22, trojky: 8:5. Rozhodovali: Aunkrogers (Lot.), Csenderová (Rum.) Jacobs (Bel.), štvrtiny: 30:12, 17:19, 18:4, 25:17.

Srbsko ukazovalo svoju basketbalovú kvalitu už od samotného úvodu, pre Slovensko bol problém presadzovať sa v ofenzíve. Hra bola ustráchaná, šance sa zahadzovali a súperky z tohto všetkého ťažili s ľahkosťou.

Slovinsko Ľubľana SR Basketbal Ženy ME Skupina D Čítajte viac Kolaps v poslednej štvrtine. Favoritky z Maďarska vyškolili slovenské basketbalistky

Neskôr sa síce podarilo zlepšiť herný prejav, keď dve a pol minúty pred koncom prvej štvrtiny svietil na tabuli zo slovenského pohľadu stav 11:18, ale opäť sa zopakoval scenár z prvého stretnutia na šampionáte. Prišla hluchá sekvencia, Srbsko zaznamenalo úsek 12:1 a razom bolo po úvodnej desaťminútovke 30:12 pre favorita.

Do druhej časti vstúpili Slovenky piatimi bodmi v sérii, ich hra vyzerala celkovo sebavedomejšie a aj ofenzívne to b
Reprezentantky Slovenska na ME v basketbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na slovenské basketbalistky je parádny pohľad...
olo lepšie, Srbsko však malo dianie na palubovke plne pod svojou kontrolou.

Aj preto sa výraznejšie nemenila dvojciferná bodová strata súpera. Po prvom polčase napokon slovenský tím prehrával 31:47.

Druhý polčas odštartoval festivalom nepremenených šancí na oboch stranách, diváci tak videli v prvej polovici tretej štvrtiny veľmi málo bodov. Slovensko malo možnosti na priblíženie, ale efektivita v útoku patrila balkánskemu tímu.

Srbsko ukazovalo na palubovke, prečo vyhralo posledné majstrovstvá Európy, slovenský výber nepustil k takmer žiadnym bodom v tretej štvrtine a preto po tejto časti bol stav 35:65. V záverečnej časti už bolo o víťazovi stretnutia rozhodnuté, obaja tréneri tak dali priestor doteraz menej vyťaženým hráčkam na turnaji.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské basketbalistky