Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral proti Pálffymu, odišiel priskoro. Hokejová Nitra smúti za mladíkom, prehral boj so zákernou chorobou

Šport v Nitre sa v ostatných dňoch zahalil do čiernej.

11.04.2024 09:21
Miroslav Janega Žigmund Pálffy Foto:
Miroslav Janega na snímke so Žigmundom Pálffym.
debata

Hoci hokejisti si môžu už dnes vybojovať postup do finále extraligy (v sérii proti Michalovciam vedú 3:1 na zápasy), minulý týždeň kondolovali smútiacej rodine Miroslava Janegu.

„Vo veku 27 rokov zomrel v piatok 5. apríla po statočnom boji s raritným ochorením fanúšik HK Nitra – Miroslav Janega.

Aktívny športovec, milovník turistiky, no predovšetkým hokeja, do poslednej sekundy veril, že nad zákernou rakovinou zvíťazí. V mene nášho klubu vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, priateľom a známym. Česť jeho pamiatke,“ uviedol klub na sociálnej sieti.

Janega bol veľkých talentom najmä na hokejbalových ihriskách. Na sociálnych sieťach sa dokonca pochválil fotografiou s niekdajšou hviezdou hokejovej reprezentácie i NHL Žigmundom Pálffym.

stacha Nitra BAX Čítajte viac Hrozil mu koniec kariéry, nemal klub, teraz patrí medzi najlepších. V play off ide o všetko, ale špinavosti do neho nepatria

„Častokrát si pred chorými zakrývame oči, len preto, lebo si nechceme pripustiť a myslieť si, že niečo také môže stretnúť aj nás.

Presne takýto povrchný som bol aj ja, teda do momentu, kým sa mi celý svet nepretočil hore nohami a zrazu nezáležalo na ničom, iba na tom koľko času mi vlastne zostáva.

Môj stav sa zhoršuje aj napriek všetkej snahe lekárov a ľudí, ktorí mi pomáhajú už skoro rok a pol bojovať s mojou chorobou…,“ napísal v poslednom príspevku ešte vo februári.

V roku 2022 mu diagnostikovali rakovinu, ktorá napadla kosti v ramene, rebrách, hrudnej kosti či panve. Nakoniec vo veku len 27 rokov zákernej chorobe podľahol.

Slovenskí hokejisti s hetrikmi v NHL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Najväčšie legendy rokov minulých aj súčasných....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Miroslav Janega