Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na basketbalistky čaká posledný krok

Basketbalistky Slovenska nastúpia v nedeľu o 18.00 h v košickej hale Cassosport na svoj posledný zápas v B-skupine I. fázy dodatkovej kvalifikácie o postup na ME 2005. Ak v ňom zdolajú súperky z Belgicka, postúpia na záverečný turnaj dodatkovej kvalifikácie v tureckej Burse.

19.08.2005 17:38
debata

Miestenku priamo na majstrovstvá Európy, ktoré sa v tureckých mestách Bursa, Izmir a Ankara uskutočnia od 2.-13. septembra, si vybojuje iba jeden tím z dodatkovek kvalifikácie.

"Chceme vyhrať a splniť tak prvý cieľ, ktorým je postup na záverečný turnaj kvalifikácie. Belgičanky však ani bez Wautersovej nie sú slabým súperom. Ak by vyhrali nad Talianskom, stále by boli v hre o postup a to by im určite dodalo ešte viac energie. Majú vysoké pohyblivé hráčky a priebojné krídla. Pod košom sú to veľké bojovníčky, ktoré nepovažujú za stratenú žiadnu loptu. Čakám, že to bude opäť tuhý boj ako v prvom vzájomnom zápase, no verím v úspech svojho družstva. Dievčatá určite nič nepodcenia, dobre vedia, že v Belgicku sa rozhodovalo až v poslednej štvrtine,“ uviedol  tréner slovenskej reprezentácie Jozef Rešetár.

V prípade, že by v piatkovom zápase B-skupiny Belgičanky zdolali Taliansko, bude Slovenkám v nedeľu na postup stačiť dokonca aj nevysoká prehra (o menej ako 11 bodov). „Netreba rozmýšľať nad žiadnymi kalkuláciami, to sa nikdy nevypláca. My sa pripravujeme na nedeľu bez ohľadu na situáciu v tabuľke,“ odmietol slovenský kormidelník rázne akékoľvek špekulácie.

Po utorkovej nešťastnej prehre o 2 body v Taliansku (61:63) sa družstvo Slovenska vrátilo domov až v stredu v noci. Hráčky dostali krátke voľno, aby sa v Košiciach zišli opäť v piatok večer. „V Taliansku sme odohrali dosť tvrdý zápas. Každá z hráčok niečo utŕžila, no najviac asi Žirková s Frniakovou. Verím však, že v nedeľu budú môcť hrať všetky dievčatá opäť na sto percent a prvú časť kvalifikácie dotiahneme do úspešného konca,“ povedal Jozef Rešetár.

Nominácia Slovenska na zápas proti Belgicku:
Slávka Frniaková, Ivana Jalčová, Luisa Michulková, Marie Růžičková a Renáta Hiráková (všetky K Cero I.C.P. Košice), Zuzana Polónyiová (TV 1872 Saarlouis/Nem­.), Monika Barényiová (Siemens Poprad), Zuzana Žirková a Alena Kováčová (obe Gambrinus Brno/ČR), Agnesa Nagyová (Szeviép Szeged/Maď.), Lucia Lásková (ŽKK Merkur Celje/Slovin.), Lívia Libičová (UMB Banská Bystrica)

debata chyba