Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iveta Bieliková bude hrať za Poprad

Novou posilou extraligového tímu basketbalistiek BK Siemens Poprad sa stala bývalá dlhoročná opora Ružomberka a slovenskej reprezentácie Iveta Bieliková, ktorá podpísala zmluvu na jeden rok s možnosťou opcie na ďalší rok.

02.09.2005 13:30
debata

"Chýbala nám kvalitná stredná rozohrávačka. Po odchode Moniky Barényiovej sme hľadali nejakú výraznú osobnosť, ktorá by ju minimálne nahradila,“ uviedol prezident popradského basketbalového klubu Milan Lučivjanský.

Iveta Bieliková je podľa neho jednou z najlepších rozohrávačiek na Slovensku a za posledných desať rokov potvrdila, že je vynikajúcou basketbalistkou. Vedenie BK Siemens Poprad očakáva od novej posily, že do hry prinesie určitý nadhľad a tímu pomôže svojimi schopnosťami a aj skúsenosťami z európskych súťaží. Ambície družstva sú podľa Lučivjanského jasné, v Európskom pohári FIBA chce Poprad čestne obstáť a v slovenskej extralige postúpiť do finále.

Rozhodnutie Ivety Bielikovej hrať v Poprade ovplyvnili viaceré skutočnosti. "V prvom rade je to prístup ľudí k basketbalu a samozrejme, rozhodlo aj to, že je to blízko môjho domova. Navyše, veľmi pozitívne vplývala na moje rozhodnutie aj skutočnosť, že Poprad hrá európsku pohárovú súťaž,“ doplnila Iveta Bieliková.

Zloženie popradského kádra ani po príchode Ivety Bielikovej ešte nie je definitívne. "Stále riešime post vysokej podkošovej hráčky, ktorá by mala mať minimálne 190 cm,“ uviedol M. Lučivjanský. BK Siemens Poprad má na tento post vo výhľade tri basketbalistky, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude posila zo zahraničia.

debata chyba