Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzaná smúti. Zomrela bývalá reprezentantka, mala len 38 rokov

Vo veku 38 rokov nečakane zomrela bývalá macedónska reprezentantka v hádzanej Julija Nikoličová, za slobodna Portjanková. Podľa tamojších médií bol príčinou úmrtia infarkt.

14.10.2021 11:22
Julija Nikoličová Foto:
Julija Nikoličová v drese Macedónska na ME 2008, kde zažiarila a potiahla družstvo na siedme miesto.
debata (29)

Nikoličová sa vraj začala cítiť zle v aute, v ktorom sa spolu s manželom viezla z Grécka domov do Skopje.

"Stalo sa to v pondelok neskoro večer. Všetkých nás to šokovalo. Bola úžasný človek. Jej bojovný duch nezvládol túto životnú skúšku.

Roky sa snažila o to, aby sa stala matkou, bohužiaľ jej to nebolo dopriate. Pre tých, ktorí sme ju poznali, sú to ťažké chvíle," citoval portál sportski.mi jej bývalú spoluhráčku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Nikoličová sa narodila v roku 1983 v Dnepro­petrovsku, ako 20-ročná si zmenila občianstvo. V tom čase prestúpila z tímu Galiceanka Ľvov do Kometalu Gjorče Petrov Skopje.

V jeho drese sa stala šesťnásobnou šampiónkou tamojšej ligy, v roku 2005 si zahrala finále Ligy majstrov, v ktorom však jej tím prehral s dánskym Slagelse FH.

Po angažmánoch v Turecku, vo Francúzsku a v Rusku sa vrátila do macedónskej metropoly.

Kariéru ukončila v roku 2015 vo Vardare Skopje, s reprezentáciou sa rozlúčila o tri roky skôr. V jej drese sa predstavila v 57 zápasoch a zaznamenala 187 gólov.

Zahrala si aj na majstrovstvách Európy 2008, kde skončilo Macedónsko ako hostiteľská krajina siedme a Nikoličová sa dostala s 33 gólmi medzi desať najlepších strelkýň turnaja.

Po hádzanárskej kariére sa venovala sa obchodnej činnosti.

SR Taliansko Hádzaná Muži Kval ME2020 TNX Čítajte viac Snaha o bezpečné ME. Na duely v Bratislave a Košiciach sa dostanú len zaočkovaní
29 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Julija Nikoličová