Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kupujte lístky na ME. Slovenky hrajú parádny volejbal

Ak ešte nemáte vstupenku na majstrovstvá Európy vo volejbale, tak sa poponáhľajte. Slovenské reprezentantky predvádzajú v príprave parádne výkony a rovnakú hru chcú zopakovať aj v dueloch bratislavskej skupiny ME.

12.08.2019 19:50
debata

Zverenky talianskeho kouča Marca Fenoglia minulý týždeň absolvovali tri prípravné stretnutia v Belgicku. Domáce hráčky patria medzi absolútnu špičku na kontinente, keď v európskom rebríčku CEV im patrí 7. miesto, Slovenky sú 16.

Papierové predpoklady však zostali na stole a favorit sa nestačil diviť. Slovenky v piatok zvíťazili po výbornom výkone 3:1 a v sobotu 3:2 po skvelom obrate z 0:2. V nedeľu dostali príležitosť aj dievčatá z lavičky a Belgičanky uspeli až na tretí pokus.

TV Pravda: Smečiarka Nikola Radosová hodnotí prípravu pred domácimi ME v relácii Týždeň v športe – volejbalový špeciál
Video

Fenoglio: Bojovali jedna za druhú

„So zápasmi som veľmi spokojný. Belgičanky majú vysoký renking a patria medzi najlepšie tímy v Európe. Prvé dva zápasy, ktoré sme odohrali v plnej zostave, boli výborné. V druhom sme prehrávali 0:2 na sety, ale predviedli sme víťazný obrat. Tretí duel sme síce prehrali, ale potešila ma bojovnosť dievčat, ktoré dostali šancu,“ žiaril spokojnosťou Fenoglio.

Kľúčom k výhram bola najmä výborná defenzíva. „Našu obranu pochválil aj tréner Belgicka. Povedal som mu, že je to niečo, na čom pracujeme každý deň. Eliminácia chýb a kvalitná defenzíva boli základom nášho úspechu,“ pokračoval kouč SR.

Triumfy nad silným súperom ho potešili, ale sám najlepšie vie, že ich netreba preceňovať.

„Víťazstvá nám zdvihnú sebavedomie, ale v konečnom dôsledku nič neznamenajú. Ani jeden z výsledkov nám totiž nezabezpečí postup do osemfinále ME. Ukázali sme však, že vieme zdolať špičkového súpera, čo je prísľubom pred štartom šampionátu. Dievčatá si pomáhali, bojovali jedna za druhú a tak to má byť,“ dodal Fenoglio.

Slovenské volejbalistky sa vrátili z Belgicka v... Foto: Ivan Majerský, Pravda
volejbal ME 2019 Slovenské volejbalistky sa vrátili z Belgicka v dobrej nálade.

Radosová: Musíme sa sústrediť na seba

Jednou z líderiek družstva bola Nikola Radosová. Elitná smečiarka žiarila najmä v sobotňajšom dueli, v ktorom zaznamenala 24 bodov.

„Veľmi dobre sme bránili a aj v útoku sme boli silné. Ak sme nerobili zbytočné chyby, všetko išlo veľmi dobre. Čo zlepšiť? Nebolo to úplne ideálne, objavili sa nevynútené chybičky na servise či prihrávke. Avšak prevládajú pozitíva,“ tešila sa najlepšia volejbalistka SR za uplynulý rok.

Posledným súperom Sloveniek v príprave bude Fínsko. „Fínky sme zatiaľ nepreberali. Avšak je to kvalitné družstvo, ktoré sa prebojovalo na európsky šampionát. Bude to rovnaké ako proti Belgicku – v prvom rade sa musíme sústrediť na vlastnú hru,“ zdôraznila Radosová.

Výsledky Sloveniek v príprave sú to najlepšou pozvánkou na blížiaci sa šampionát. „Ukazujeme, že máme na to, aby sme zabojovali o celkom dobrý výsledok. Budeme veľmi rady, ak nás diváci prídu podporiť v čo najväčšom počte. Ukážeme im naživo, že naša hra stojí za to,“ dodala Radosová.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #ME vo volejbale 2019 #EuroVolley 2019