Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordná Hejková: Zaslúžili sme si postup, Rusi boli sklamaní

Natália Hejková sa dvanástykrát vo svojej bohatej kariére basketbalovej trénerky žien predstaví na záverečnom turnaji Final Four Euroligy, v ktorej pozbierala už päť titulov.

15.03.2017 19:40
Natália Hejková Foto: ,
Natália Hejková.
debata (1)

Netuctový tucet dosiahla tretí rok po sebe na lavičke ZVVZ USK Praha. Český majster pod jej vedením zvíťazil v stredajšom rozhodujúcom treťom stretnutí štvrťfinále play-off ročníka 2016/2017 pod košmi ruského klubu Nadežda Orenburg 70:57 a sériu ovládol 2:1 na zápasy, hoci zaostával 0:1.

„Čakali sme, že to bude tvrdý boj a spočiatku to vyzeralo, že dostaneme k.o. Domáce vyhrali prvú štvrtinu 24:13, ale zázračná streľba im nevydržala, keďže sme zlepšili obranu,“ komentovala pre SITA ďalší nesporný trénersky úspech slovenská kormidelníčka. „Domáci boli absolútne sklamaní, lebo verili, že to zvládnu tak ako v prvom zápase. Za celú sériu sme si však zaslúžili postup.“ Jej zverenky dostanú dva dni voľna a v nedeľu nastúpi tím na štvrťfinále domácej najvyššej súťaže.

Okrem USK už majú istú účasť v najlepšej štvorke aj ruské kluby Dinamo Kursk a obhajca trofeje UMMC Jekaterinburg. Isté je, že pražský tím bude v semifinále čeliť Kursku, ale či sa záverečný turnaj uskutoční aj v tomto meste, je otázne. „Nemajú tam zodpovedajúce hotely, problematické je aj letisko. Uvidíme, ako sa rozhodne FIBA. Možno to znova dajú do Jekaterinburgu, ktorý prejavil záujem,“ podotkla Hejková, ktorá družstvo priviedla k titulu v Eurolige 2015 v pražskom Final Four a vlani v Istanbule s ním obsadila 4. priečku.

„Je to z roka na rok ťažšie. Keď si porovnám družstvo spred dvoch rokov so súčasným, mnohé sa v ňom zmenilo. Z vtedajších opôr v ňom už nemáme Janu Veselú, Evu Vítečkovú, po materskej je Kateřina Elhotová. To sú vážne zmeny, ale napriek tomu sme opäť v najlepšej štvorke Euroligy.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Hejková #Final Four basketbalistiek