Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanky čaká Galatasaray. Nie je to nepriechodný súper, vraví tréner

Turecký klub Galatasaray Istanbul bude súperom Good Angels Košice vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek 2016/2017.

23.02.2017 11:31 , aktualizované: 12:03
Good Angels Košice Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Stanovil to štvrtkový žreb. Prvý zápas je na programe v utorok 7. marca v košickej Angels aréne, odveta o tri dni neskôr pod súperovými košmi.

„Galatasaray je určite favorit tohto merania síl, ide o známy veľkoklub vedený veľmi dobrou srbskou trénerkou Marinou Maljkovičovou. Bude to veľmi náročný súper, ale nie nepriechodný. Dosiaľ nám vyhovovalo hrať prvý zápas vo vyraďovacej fáze doma a verím, že to potvrdíme aj proti tomuto protivníkovi. V Eurolige sme ho v uplynulých sezónach dokázali zdolať, dokonca aj na jeho palubovke, hoci išlo o inú súťaž a iné tímy, ale je v našich silách pokúsiť sa o to opäť. V tejto fáze súťaže si už ťažko navyberáte. Verím, že sa dobre pripravíme a odohráme dva veľmi kvalitné zápasy,“ komentoval štvrtkový žreb tréner Good Angels Košice Peter Jankovič.

K štyrom najúspešnejším družstvám doterajšieho priebehu EP FIBA (3 turecké + Košice) sa z Euroligy presunili tímy na 5. a 6. miestach, ktoré v nej nepostúpili do play off. Pri žrebe neboli nijaké obmedzenia, aj preto napríklad spojil dvoch euroligistov – poľskú Wislu Krakov a turecký Hatay Büyüksehir.

Iný zástupca krajiny „polmesiaca“ Yakin Dogu Üniversitesi je vzhľadom na silu kádra zrejme najvážnejším kandidátom na prvenstvo v tejto súťaži, vo štvrťfinále naň čaká francúzsky euroligista ESB Villeneuve d'Ascq Lille Métropole.

Dvojice vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek 2016/2017 (prvé zápasy 7. marca, odvety 10. marca)
Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) – Hatay Büyüksehir (Tur.)
Galatasaray Istanbul (Tur.) – Good Angels Košice (SR)
ESB Villeneuve d'Ascq Lille Métropole (Fr.) – Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)
Bellona AGÜ Kayseri (Tur.) – Basket Lattes Montpellier Agglomération (Fr.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Európsky pohár FIBA #Galatasaray Istanbul