Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšia výmena sezóny v NBA. Divac: Toto je najlepšie pre klub

V basketbalovej NBA skompletizovali najväčšiu hráčsku výmenu v tejto sezóne.

21.02.2017 12:31
DeMarcus Cousins Foto: ,
DeMarcus Cousins.
debata

Zo Sacramenta do New Orleans po viac než šiestich rokoch odchádza najväčšia hviezda tímu DeMarcus Cousins, ktorý v novom klube vytvorí s Anthonym Davisom podľa všetkého najlepšiu podkošovú dvojicu v lige.

„Nadišiel čas na zmenu a rozhodol som sa, že toto bude to najlepšie pre ďalšie smerovanie klubu. Víťazstvá sa začínajú kultúrou a charakterom. Najbližší draft bude jeden z najkvalitnejších za posledných desať rokov a tento trejd nám dáva možnosť získať talenty, ktoré nás posunú vpred. Ďakujeme DeMarcusovi za jeho prínos a v New Orleans mu prajeme všetko najlepšie,“ skonštatoval generálny manažér Vlade Divac na klubovom webe a na tlačovej besede prezradil: „Pred dvoma dňami som dostal ešte lepšiu ponuku, ktorú som odmietol. Teraz sme však už konali, lebo ak by sme ešte čakali, zrejme by sme stratili na hodnote.“

Dvadsaťšesťročný Cousins prezývaný Boogie patrí medzi najlepších pivotov v NBA, ale aj hráčov s neľahkou povahou. Za Kings ako päťka draftu 2010 odohral celkovo 470 stretnutí s priemermi 21,1 bodu a 10,8 doskoku, v tomto ročníku to strelecky vytiahol až na 27,8 bodu. Pelicans okrem majstra sveta 2014 a olympijského šampióna 2016 Cousinsa získali aj izraelského krídelníka Omriho Casspiho, opačným smerom putovali Buddy Hield, Tyreke Evans, Langston Galloway a výbery v prvom a druhom kole draftu 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #New Orleans Pelicans #Sacramento Kings #DeMarcus Cousins