Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smečiarsku súťaž vyhral Robinson III, najzručnejší hráč NBA má 221 cm

Glenn Robinson III ovládol sobotňajšiu súťaž smečiarov počas exhibičného All Star víkendu basketbalovej NBA v New Orleans.

19.02.2017 08:48
debata
Glenn Robinson III pri svojom smeči cez... Foto: SITA/AP, Gerald Herbert
Glenn Robinson III Glenn Robinson III pri svojom smeči cez spoluhráča Paula Georgea počas súťaže smečiarov v rámci Zápasu hviezd NBA.

Dvadsaťtriročný krídelník Indiany uspel so svojimi kúskami, keď v Slam Dunk Contest zdolal Derricka Jonesa z Phoenixu 94:87 na body. Víťazstvo DeAndreho Jordana sa nečakalo, ale ani posledná priečka Aarona Gordona, vlaňajšieho neúspešného finalistu, ktorý nazbieral teraz len 72 bodov.

Dramatická súťaž v streľbe trojok sa stala korisťou rozohrávača Houstonu Erica Gordona, ktorý tesne zdolal Kyrieho Irvinga z Clevelandu. Stal sa prvým hráčom v klubovej histórii Houston Rockets s touto poctou.

Súťaž všestrannosti ovládol 221 cm vysoký Lotyš Kristaps Porziňgis z tímu New York Knicks. Najlepšie zvládol kombináciu driblingu medzi prekážkami, presnosti prihrávky a zakončenia donáškou aj strelou spoza trojkového oblúka. V prvom kole zdolal DeMarcusa Cousinsa, v druhom Nikolu Jokiča a vo finále Gordona Haywarda.

„Mám dobrý pocit, že som mohol predviesť moje schopnosti a ukázať deťom, že ti ide, aj keď ste dlhý a tenký ako ja,“ citoval web nba.com 21-ročného krídelníka. Exhibičný víkend v Smoothie King Center vyvrcholí v nedeľu v poradí 66. Zápasom hviezd medzi Západom a Východom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zápas hviezd NBA #Glenn Robinson III #Kristaps Porziňgis