Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels si prajú súpera z Euroligy

Zdolali aj druhú prekážku v play off a prebojovali sa medzi štyri najlepšie tímy Európskeho pohára FIBA.

17.02.2017 21:34
Daniel Jendrichovský Foto: ,
Daniel Jendrichovský.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice zvládli bez väčších problémov odvetu druhého kola play off. V Cegléde zvíťazili 77:70 (43:32), čo ich po domácej výhre 79:64 jednoznačne posunulo do ďalšej fázy. Vo štvrťfinále sa k štyrom najlepším tímom (Košice a tri turecké kluby Yakin Dogu, Galatasaray a Kayseri) pridajú štyri družstvá z Euroligy (známe budú po budúcotýždňovom záverečnom kole súťaže).

„Sme tam, kde sme chceli byť pred začiatkom súťaže. Keď sme sa rozhodli hrať namiesto Euroligy Európsky pohár FIBA, mysleli sme si, že pôjde o ľahšiu cestu do osmičky. Žreb však bol k nám tvrdý a mali sme čo robiť, aby sme postúpili z veľmi náročnej základnej skupiny. Súperi v play off už nedosahovali takú vysokú úroveň, hoci v prvom kole sme sa proti Carolu zahrávali s ohňom. Nad Ceglédom sme mali vyhrať doma o 30 a vonku o 20 bodov. Maďarky s nami uhrali prijateľné výsledky len vinou našej nedisciplinova­nosti,“ hovorí generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Košičanky sa prebojovali do rovnakej fázy ako v minulej sezóne. Vtedy do nej vstúpili z Euroligy a vo štvrťfinále neprešli cez Lille. „Teraz veľmi záleží, akého súpera dostaneme, ale bol by som veľmi rád, keby sme sa dostali aspoň do semifinále. Vlani sme mali vyššiu kvalitu, teraz v ňom funguje lepšia chémia i atmosféra,“ porovnáva Jendrichovský.

Vo štvrťfinále by sa rád vyhol dvojici tureckých klubov Yakin Dogu a Kayseri. „Hrať môžeme s každým, ale tieto dva kluby majú výrazne vyššiu kvalitu než ostatné. Potešilo by ma, keby sme narazili na ďalší turecký celok Hatay alebo Krakow. Ak nám žreb prihrá do cesty euroligový tím, budeme mať výhodu druhého stretnutia na našej palubovke,“ vysvetľuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice