Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košice majú k dobru 15 bodov. Odveta však bude peklo, tvrdí Stehlíková

Druhý domáci zápas vyraďovacej časti Európskeho pohára FIBA a druhé hladké víťazstvo.

10.02.2017 12:16
Rebecca Allenová Foto: ,
Rebecca Allenová zakončuje jednu z akcií Good Angels.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice si po francúzskom Carolo Basket (83:64) podľa želania dvojciferne poradili aj so súperkami z maďarského Ceglédu (79:64), ale pred odvetou ešte nemajú nič isté. Systém súťaže je nastavený tak, že z osmičky najlepších tímov do ďalšieho vyraďovacieho kola postúpia štyri družstvá s lepším súčtom skóre z oboch vzájomných zápasov.

„Pätnásť bodov je sľubný náskok, ale v Maďarsku sa budeme musieť skoncentrovať od začiatku, aby sme nepodľahli tlaku. Treba sa poučiť zo zápasu vo Francúzsku, keď sme takmer prišli o 19-bodový náskok. Verím, že to zvládneme,“ povedal tréner košických „anjelok“ Peter Jankovič.

Hosťujúci tím vybehol na domáce hráčky bez rešpektu a výsledkom bol náskok 8 bodov (35:27) krátko pred koncom prvého polčasu. Ambiciózne Maďarky doplnené o dve kvalitné Srbky cítili aj výraznú podporu z hľadiska. Mohutné Ria, Ria Hungaria z hrdiel vyše stovky maďarských priaznivcov začalo postupne slabnúť až v polovici poslednej štvrtiny, keď sa po vyfaulovaní obrovitej hosťujúcej pivotky Maksimovičovej dostali Košičanky do rozhodujúceho 17-bodového náskoku.

„Prvých päť hráčok súpera nám spočiatku robilo veľké problémy. Hrali jednoducho a účelne. Po prestávke sme zjednodušili, tiež zrýchlili hru v útoku a zlepšili sme obranný doskok,“ pomenoval Jankovič hlavné rozdiely medzi prvým a druhým polčasom.

V domácom tíme sa 13 bodmi zaskvela Romana Stehlíková, ktorá ako striedajúca hráčka patrila medzi opory v obrane aj útoku. „Som rada, že sme zvíťazili, ale už teraz musíme na to zabudnúť a sústrediť sa na odvetu. Ony na nás dosť agresívne vybehli. Keď sme však začali hrať aktívnejšie do koša, súperky nazbierali fauly a potom sa nám už ľahšie dýchalo,“ skonštatovala česká krídelníčka, či pivotka Stehlíková. Hráčka, ktorá basketbalovo vyrástla v Trutnove a na Slovensku pôsobila aj v Spišskej Novej Vsi a Piešťanoch, nezabudla pripomenúť, že odveta v Maďarsku napriek sľubnému náskoku bude mimoriadne náročná.

„Bude to peklo. Každý dosiahnutý bod bude veľmi ťažký,“ uzavrela Stehlíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Romana Stehlíková