Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Črtá sa nová súťaž hádzanárov. SZH čaká na odpoveď českej strany

Nejasnosti súvisiace s plánovaným obnovením spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej mužov od sezóny 2017/2018 mala pomôcť ozrejmiť schôdzka zástupcov českých extraligových klubov (z pozvaných neprišli len zástupcovia TJ Cement Hranice, pozn.), ktorú zvolalo vedenie Českého zväzu hádzanej (ČSH).

08.02.2017 11:43
Ľubomír Ďuriš, hádzaná, Hlohovec Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Na utorkovom stretnutí v Prahe, ktorého cieľom bolo prijať definitívne rozhodnutia o realizácii či nerealizácii plánovanej česko-slovenskej extraligy (ČSH), sa zúčastnili aj vrcholní predstavitelia Slovenského zväzu hádzanej (SZH). Zásadný posun zatiaľ nenastal, české kluby dostali ešte čas na prehodnotenie svojho stanoviska a podanie prihlášok do súťaže. Definitíva by mala byť známa koncom februára.

Web SZH informoval, že počas rokovania ohľadom spoločného projektu česko-slovenskej extraligy odpovedali zástupcovia oboch zväzov nielen na ťažiskové otázky klubov a zároveň predložili dokumenty k spoločnému projektu na sezónu 2017/2018. Takisto bol predstavený marketingový plán. Následne sa opätovne všetci zúčastnení dohodli na termíne do konca februára, keď ČSH oznámi, ktoré kluby sa prihlásili do spoločnej súťaže v nasledujúcej sezóne.

„Počas rokovania boli poskytnuté všetky relevantné informácie za oba zväzy. Prediskutovali sme všetky témy, ktoré české kluby zaujímali. Momentálne čakáme na odpoveď z českej strany. Samozrejme, pracujeme ďalej na tom, aby sme česko-slovenskú extraligu mohli odštartovať v septembri tohto roku,“ povedal po pracovnom stretnutí v Prahe prezident SZH Jaroslav Holeša, ktorého doplnil viceprezident SZH Ernö Kelecsényi: „Myslím si, že české kluby dostali všetky potrebné informácie na to, aby sa opäť mohli prihlásiť do spoločnej súťaže. Počkáme si na záver februára a na stanovisko od českých extraligových klubov.“

Ako je známe, české hádzanárske kluby vlani prišli s iniciatívou obnoviť spoločnú mužskú súťaž so Slovákmi (tí sa o to snažili už predtým, ale u druhej strany nenašli pochopenie, pozn.) a najradšej už od sezóny 2016/2017. Po rokovaniach medzi predstaviteľmi oboch zväzov prišlo v apríli 2016 na mimoriadnom zhromaždení českých extraligových klubov k dohode, že spoločná česko-slovenská súťaž sa začne od súťažného ročníka 2017/2018 za účasti 16 tímov – 10 z ČR a 6 zo SR.

České kluby však 26. januára 2017 vydali spoločné stanovisko, v ktorom spochybnili úroveň pripravenosti produktu česko-slovenskej extraligy (ČSE) zo strany Českého zväzu hádzanej (ČSH). Do konca januára 2017, keď mali kluby podať prihlášky do ČSE, tak urobili iba Zubří s Duklou Praha, ktorá svoj štart podmienila účasťou aspoň šiestich tímov z ČR.

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Slovenský zväz hádzanej #Český zväz hádzanej