Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juríček: Poslali sme súperom správu. Musia s nami počítať

Na Spiši už zase vládne tradičná basketbalová eufória. Na strašidelnú 52-zápasovú sériu prehier fanúšikovia dávno zabudli. Teraz ťahajú ich obľúbenci novú. Víťaznú!

19.01.2017 19:00
Spišská Nová Ves, basketbal Foto: ,
Basketbalisti Spišskej Novej Vsi.
debata

Basketbalisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v stredu na vlastnej palubovke nad druhým tímom SBL Interom 92:86 a pripísali si tak už štvrté víťazstvo v sezóne, zároveň aj štvrté domáce za sebou. „Vidieť, že naše mužstvo sa zohralo a viac si dôveruje. Niečo sa zmenilo aj po výmene trénerov. Hráme rýchlejšie dopredu a sme viac disciplinovaní. Ak robíme, čo máme, môžeme sa vyrovnať každému tímu v lige,“ tvrdí pivot Viktor Juríček.

Najmä prvý triumf v sezóne – tesne pred Vianocami – s Karlovkou 61:58, mal na Spiši veľký ohlas. „Všetko z nás po tomto víťazstve opadlo. Dopriali sme ho najmä trénerovi Demečkovi a našim priaznivcom. Sú to skutoční fanúšikovia, ktorí pri nás boli, aj keď sa nám nedarilo. Po zápase s Karlovkou to v hale vyzeralo, akoby sme vyhrali titul. Nakoplo to najmä Vlada Hovaňáka. Vlado je stále špičkový hráč a všetci sme videli, aké to mal extrémne náročné, keď čakal rok a pol na víťazstvo. Sám si to neviem ani predstaviť, aké ťažké to musí byť na psychiku,“ priznáva Juríček.

Druhú výhru dosiahli Spišiaci podľa očakávaní deň pred Silvestrom s Nitrou (91:62). Ďalšie dve však boli prinajmenšom prekvapujúce. Pred týždňom si zverenci Ericha Korfantu (na prelome rokov vystriedal na lavičke Dávida Demečka) poradili so silnými Levicami 89:78 a v stredu aj so spomínaným Interom.

„Po Leviciach si viacerí hovorili, že to bola len náhoda. Teraz sme však všetkým poslali správu, že vieme hrať basketbal a môžeme doma zdolať kohokoľvek,“ usmieva sa Juríček. Na otázku, či si ešte trúfa so spoluhráčmi zabojovať aj o play off, však reaguje s pokorou: „Nepozeráme sa na tabuľku. Nemáme veľké oči. Vždy myslíme len na najbližší tréning a najbližší zápas. Nemá teraz zmysel hovoriť o tom, že sa dostaneme do osmičky. Musíme hrať a uvidíme, ako to celé dopadne.“

Kedy pridajú Spišiaci prvé víťazstvo na palubovke súpera? „Je to otázka času. Ešte sa musíme zlepšiť. Zatiaľ sa nám hrá oveľa ľahšie doma pred skvelými fanúšikmi,“ vysvetľuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Spišská Nová Ves