Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Facka nám môže pomôcť, tvrdí Jankovič

Hoci nastúpia proti najlepšiemu tímu základnej časti, cítia reálnu šancu na postup. Basketbalistky Good Angels Košice vstúpia o 17.45 v Angels aréne do vyraďovacej časti Európskeho pohára FIBA.

19.01.2017 10:00
Peter Jankovič Foto: ,
Peter Jankovič.
debata

Ich súperom je francúzske družstvo Flammes Carolo Basket Ardennes. Má len minimum skúseností s pohárovými súťažami, no do vyraďovacích bojov postúpilo s najlepšou bilanciou a vedie aj domácu ligu.

„Súper má svoju kvalitu. Porovnateľnú s nami. Obe družstvá majú šancu na postup. Stále však platí, že sme radi, že hráme práve s Flammes. Druhá možnosť bola Yakin Dogu, s ktorým sme sa stretli aj v skupine. Toto turecké družstvo je pre mňa favoritom na triumf v Európskom pohári FIBA aj v hviezdami nabitej tureckej lige,“ vysvetľuje generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Francúzsky tím sa spolieha na úzku rotáciu hráčok. Veľmi kvalitnú a zohranú základnú päťku dopĺňajú zväčša len dve striedajúce a aj tie nedostávajú na palubovke veľký priestor. „Líderkou súpera je Amel Bouderrová, momentálne suverénne najlepšia rozohrávačka vo francúzskej lige. Naša úloha bude jasná. Hrať tak, aby nás súperky museli čo najviac faulovať. Potom budeme môcť využiť, že pod košom nebudú také agresívne,“ približuje Jendrichovský.

Košičanky v nedeľu prehrali vo finále Slovenského pohára s Piešťanskými Čajkami. V klube však veria, že ich toto zaváhanie neovplyvní. „Piešťany hrali naozaj dobre a bolo na nich vidieť obrovskú túžbu po víťazstve. V ďalších vzájomných súbojoch sa už na ne budeme pozerať trochu inak. Takáto facka nám môže aj pomôcť,“ naznačuje tréner Peter Jankovič.

Prezrádza, že Flammes nemá družstvo vyskladané zo známych a skúsených hráčok, no funguje ako správny tím. „Videl som veľa ich zápasov a nebude to jednoduché. Pokúsime sa ich zdolať našou širšou rotáciou. Základ postupu by sme mali položiť už v domácom stretnutí,“ dopĺňa Jankovič. Odveta je v stredu 25. januára o 20.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Peter Jankovič