Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanky v závere unavili Miškovec

Hovorí sa - a prax to potvrdzuje - že posledný krok býva pri postupe v športových súťažiach najťažší.

27.10.2016 18:28
debata
Zľava: Anna Jurčenková z Košíc a Cierra Warren... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Anna Jurčenková Zľava: Anna Jurčenková z Košíc a Cierra Warren z Maďarska v zápase 1. kola D-skupiny Európskeho pohára žien v basketbale medzi Good Angels Košice (SR) - Aluinvent Miškovec (Maďarsko).

Pre basketbalistky Good Angels Košice, suverénneho slovenského šampióna – bol takým prvý. V tejto sezóne naháňajú troch zajacov, toho najdôležitejšieho v Pohári FIBA. Vstúpili doň v stredu večer domácou výhrou nad Miškovcom (82:67). Zdanlivo jasné víťazstvo sa však nerodilo ľahko, hoci výsledok tak vyznieva.

„Zo zápasu mám trochu zmätené pocity. V tejto sezóne sme nastúpili na prvé vážnejšie stretnutie proti papierovo najslabšiemu tímu D-skupiny. Hráčky si uvedomovali povinnosť vyhrať, azda aj preto začali kŕčovito. Húževnaté súperky zlomili až v záverečnej štvrtine. Dali sme 82 bodov, čo je solídne, ale dostať od Miškovca 67 je veľa. Nebránili sme dobre, podali sme jeden zo slabších výkonov,“ netajil aj kritický pohľad na hru Daniel Jendrichovský, manažér klubu.

Potešila ho opäť žičlivá atmosféra. „Bola vynikajúca, z Miškovca prišlo dvesto fanúšikov. Aj keď nehráme euroligu, košického diváka sme naučili chodiť na pohárové zápasy so zahraničnými družstvami,“ naznačil. „Keď sa pozriem, kto všetko hrá v eurolige, tak je mi to aj trochu ľúto, že v nej nie sme. Nemáme však taký rozpočet, aby sme si mohli dovoliť výraznejšie posily, v tejto sezóne je na úrovni 600-tisíc eur,“ pripomenul.

"Očakávali sme náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Vedeli sme, že maďarský tím bude vzdorovať do posledného dychu, jeho basketbal poznáme. Som rada, že v poslednej štvrtine sme víťazstvo ešte natiahli, výsledok vyzerá krajšie. Rozhodlo, že máme vyrovnanejšie družstvo a širšiu lavičku.

Súperky nemali toľko kvalitných hráčok, aby ich mohli rotovať v zostave," uviedla pre klubový web skúsená pivotka Anna Jurčenková, so 17 bodmi najlepšia strelkyňa domácich. Pochvalu, že družstvo potiahla najviac, s úsmevom odmietla. „Snažili sme sa všetky, keby som pod kôš nedostala dobré prihrávky, nedostala by som sa do úspešného zakončenia akcií. Trafili sme aj dôležité trojky, každá z nás odviedla veľký kus roboty do konečného výsledku,“ zdôraznila.

Tréner Peter Jankovič si v sobotu odskočil do Miškovca, aby videl súpera na vlastné oči a mohol družstvo pripraviť takticky. "Som rád, že sme zápas zvládli. Prvý je vždy veľmi dôležitý.

Nervozita sa nás držala tri štvrtiny stretnutia. Napokon sa ukázalo, že máme viac kvalitnejších hráčok. Každá, ktorá vybehla na palubovku, prispela k víťazstvu. Najviac vyťažené hráčky si mohli na chvíľu oddýchnuť. To bol rozhodujúci moment, dôležité boli aj naše skúsenosti z euroligy," konštatoval Jankovič.

Zo štvorčlennej D-skupiny postúpia do vyraďovacej fázy dva tímy.

„V Pohári FIBA je päť družstiev, ktoré by si mohli trúfať na euroligu. Tri z nich sú v našej skupine. Najbližšie dve stretnutia odohráme u najsilnejších súperov. O týždeň na palubovke tureckého Yakin Dogu Üniversitesi, o dva v gréckom Pireu. Ak by sme aspoň jeden vyhrali, mali by sme postup vo vlastných rukách,“ naznačil.

Okrem Pohára FIBA účinkujú Košičanky v slovenskej najvyššej súťaži a vo Východoeurópskej lige (EEWBL). V nej prvý turnaj v Rige vyhrali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice