Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti vyššej kvalite vyrukujú zohratosťou a skúsenosťami

Po deviatich sezónach opustili prestížnu Euroligu a predstavia sa v druhej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaži - Európskom pohári FIBA.

26.10.2016 11:00
basketbal, barobora bálintová, good angels košice, Foto: ,
Barbora Bálintová v drese Good Angels Košice.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice doň vstúpia už dnes o 18.00 domácim súbojom s outsiderom D-skupiny maďarským tímom Aluinvent DVTK Miškovec. Zvyšné dva kluby v déčku sú grécky Olympiakos Pireus a turecký Yakin Dogu Universitesi.

„Miškovec by mal podľa papiera prehrať všetky zápasy v skupine. No so žrebom nie sme nijako extra spokojní ani my. V celej súťaži je azda päť tímov na našej a vyššej úrovni a dva z nich sú práve Pireus a Yakin Dogu. Turecký klub skúpil všetko, čo sa dalo a má lepší káder i väčší rozpočet než tradičné istanbulské giganty Fenerbahce a Galatasaray. Olympiakos sa zase vracia do Európy v ženskom vydaní po asi 15 rokoch, keďže doň finančne vstúpili majitelia etablovaného mužského klubu,“ prezrádza generálny manažér Košičaniek Daniel Jendrichovský.

Pôvodne boli ambície Good Angels nastavené minimálne na postup do štvrťfinále. V tejto fáze sa do Európskeho pohára FIBA pripájajú aj družstvá z Euroligy. Po neprajnom žrebe nie sú v tíme slovenského majstra až tak optimisticky naladení, no v postup zo skupiny pevne veria.

„Naši súperi majú vysokú kvalitu. Chýbajú im však skúsenosti z účinkovania v pohárových súťažiach a majú nanovo poskladané kádre. My môžeme ťažiť zo zohratosti, lebo družstvo sa príliš neobmenilo,“ naznačuje Jendrichovský.

Verí, že verní, ale i nároční košickí diváci namaškrtení euroligovými súbojmi si nájdu cestu aj na zápasy vo FIBA Cupe. „Sám som zvedavý, aký bude o stretnutia záujem. Fanúšikovia si však môžu byť istí, že nás čakajú dvaja veľmi silní súperi. Navyše, naše družstvo hrá atraktívny ofenzívny basketbal, čo v Košiciach dlhšie nebolo. Výnimkou bol len zbabraný zápas s Piešťanmi. V ňom sme doplatili na zbytočnú pýchu a vnútorné presvedčenie, že sa nám nemôže nič stať,“ dodáva šéf košického klubu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Európsky pohár FIBA