Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Borovičková: Asi nám ublížila výhra nad Good Angels

Všetko hovorilo v ich prospech. Pozíciu favorita však nepotvrdili. S pohárovou Európou sa tak lúčia ešte pred začiatkom skupinovej fázy.

13.10.2016 19:00
debata
Zľava: Nikola DudṚová z Piešťšan a Zuzana... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Nikola Dudášová Zľava: Nikola DudṚová z Piešťšan a Zuzana ŽŽirková z Koššíc.

Basketbalistky Piešťan pred týždňom vyhrali v Pécsi o desať bodov. Cez víkend si navyše v extralige zvýšili sebavedomie historicky prvou výhrou nad domácim suverénom Good Angels Košice. Práve tento triumf im však akoby zviazal ruky. Odvetu predkola Európskeho pohára FIBA s maďarským klubom absolútne nezvládli. Nečakane vysokou prehrou 64:78 si zatvorili dvere do hlavnej fázy.

„Obrovské sklamanie. Verili sme si, že cez maďarského súpera sa prebojujeme ďalej. Obzvlášť po prvom stretnutí na palubovke Pécsu. Mali sme výhodu domáceho prostredia… Do kľúčového zápasu však nastúpilo úplne iné družstvo než to, ktoré odohralo predošlé dva súboje. Chýbala nám rozdielová hráčka, osobnosť, ktorá by strhla zápas na našu stranu. Páleníková so Slamovou sa o to snažili, ale predsa len ešte nemajú toľko skúseností,“ skonštatovala generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková.

Zverenky Martina Pospíšila doplatili na priveľa stratených lôpt (20) a nízku úspešnosť streľby (39,2 %). Mrzieť ich môžu najmä viaceré nepremenené pokusy z ideálnych pozícií spod koša.

„Je možné – a výsledok to aj naznačuje – že výhra nad Good Angels nám svojím spôsobom ublížila. Má historický punc. Nik nám ju už nikdy nezoberie. A do ďalších vzájomných súbojov s Košičankami nám nepochybne pomôže. Dievčatá si totiž potvrdili, že s nimi môžu hrať aj ich zdolať. No s Pécsom sme nehrali ani spolovice tak dobre, ako v sobotu,“ priznáva bývalá slovenská reprezentantka Borovičková.

Vypadnutie z Európskeho pohára FIBA môže mať dopad aj na zloženie kádra Piešťan. Vedenie ho skladalo na medzinárodnú súťaž. Teraz však Čajkám okrem domácej extraligy zostala len možnosť predstaviť sa v Stredoeurópskej lige CEWL.

„Či nastanú zmeny v kádri je otázka najbližších dní. Musíme si stanoviť i nový cieľ pre zvyšok sezóny. Ak by sme boli v stredu vyhrali, splnili by sme všetky predsezónne. Teraz chceme byť doma Košiciam viac konkurencieschopní. Najviac ľúto je mi mladých slovenských hráčok, ktoré prišli o šesť náročných zápasov na vysokej medzinárodnej úrovni. Aj preto je dobre, že si zahrajú aspoň CEWL. I keď úroveň týchto dvoch súťaží je neporovnateľná,“ približuje generálna manažérka.

Nemali Piešťany záujem o účasť vo Východoeurópskej ženskej basketbalovej lige, ktorú hrajú aj Good Angels?

„Mali sme možnosť zapojiť sa do nej. Zdala sa nám však finančne príliš náročná. Najmä, ak by sme postúpili aj do skupinovej fázy v pohári. Teoreticky sme sa pred sezónou mohli prihlásiť aj do Euroligy, keď ju Košice odmietli. Mali sme však na rozhodnutie len pár hodín a tak to bolo vlastne úplne nereálne,“ prezradila Borovičková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťanské Čajky