Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chorvátky postupujú, Slovenky a Portugalčanky v hre o baráž

Slovenské volejbalové reprezentantky definitívne prišli o šancu na priamy postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Azerbajdžanu a Gruzínska z II. fázy kvalifikácie, no naďalej sú v hre o účasť v barážovej III. fáze eliminácie.

23.09.2016 21:40
debata

Slovenky neuspeli vo svojom piatkovom vystúpení na druhom turnaji D-skupiny v chorvátskom meste Rovinj, domácim reprezentantkám podľahli 0:3 (-21, –20, –24). Chorvátky ako suverénky „déčka“ si týmto víťazstvom, štvrtým v sérii, v predstihu zabezpečili účasť na kontinentálnom šampionáte 2017.

Slovenkám patrí naďalej druhá pozícia v tabuľkovom poradí D-skupiny, na svojom konte majú 9 bodov za tri víťazstvá, dvakrát prehrali. V Rovinji budú súperkami zvereniek Mareka Rojka ešte Portugalčanky (v nedeľu o 15.00 h). Ak slovenské reprezentantky vo svojom poslednom zápase zvíťazia, obsadia druhú priečku bez ohľadu na iné výsledky. Družstvo na druhom mieste čaká v úvode októbra barážová III. fáza. Súperom druhého tímu D-skupiny bude druhý z „efka“ (účastníci Slovinsko, Bielorusko, Česko, Grécko).

Slovenky sa medzi európskou elitou predstavili naposledy v roku 2009 v Poľsku; záverečné turnaje ME v rokoch 2011, 2013 aj 2015 im tesne ušli.

Portugalsko – Izrael 3:1 (19, –23, 19, 12)

Chorvátsko – Slovensko 3:0 (21, 20, 24)
81 min, rozhodovali: Koutsoulas (Gréc.) a Tschrischnig (Rak.)

  • Zostava SR: Koseková, Radosová, Hrončeková, Crkoňová, Drobňáková, Pencová, libero Valachová (Šmitalová, Kubová, Dudová)

Hlas (zdroj: svf.sk):
Marek Rojko (tréner SR): „Družstvo v nastavení na zápas urobilo obrovský pokrok oproti minulému týždňu. Chorvátky sú iný level, majú hráčky v základných zostavách popredných európskych tímov, ale prinútili sme ich hrať naplno celý zápas, čo sa nestalo minulý týždeň v Portugalsku. Naším cieľom bolo, aby hráčky hrali na hranici svojich kvalít, a to sa aj stalo. Prehrali sme 0:3; s výsledkom nie som, samozrejme, spokojný, ale hráčky predviedli výkony okolo svojich maxím. Hrali sme odvážne a takýmto výkonom je možné zdolať tímy, ktoré hrajú o majstrovstvá Európy. Naším cieľom bolo vyhrať nad Izraelom a dnes odohrať dobrý zápas, čo sa podarilo. V nedeľu je potrebné proti Portugalsku potvrdiť postup do baráže. Výborný zápas odohrala nahrávačka Barbora Koseková, ktorá dobre viedla družstvo a z toho vyplynuli výborné výkony viacerých hráčok.“

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal