Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalové nádeje sa spoliehajú na Čerešne

Medzi kontinentálnou elitou sa naposledy predstavili pred štyrmi rokmi. Veľké súboje si zopakujú na domácej palubovke.

27.08.2016 09:00
Volejbal, Ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

Do Nitry mieria najlepšie juniorské volejbalistky Európy. Mesto spod Zobora je s Györom od soboty spoluorganizátorom európskeho šampionátu hráčok do 19 rokov.

„Už cítime zdravú nervozitu. Začiatku turnaja sa nevieme dočkať. Veríme, že nás diváci prídu povzbudiť. Ich podporu budeme potrebovať,“ vraví kapitánka slovenského výberu Lucia Sedláčková. Zverenky Evy Kosekovej si v základnej skupine postupne zmerajú sily s Tureckom (sobota, 17.30), Francúzskom (v nedeľu, 17.30), Chorvátskom (v pondelok, 17.30), Belgickom a Bulharskom. Cieľ je jednoznačný: postup do vyraďovacej fázy.

„Čaká na nás náročný vstup do turnaja. V každom zápase však zo seba vydáme všetko. Rady by sme zostali v hre aj po bojoch v skupinách,“ hovorí 17-ročná nahrávačka Sedláčková.

K naplneniu cieľa by mal slovenským dievčatám pomôcť aj netradičný rituál. „Počas cesty na zápas si spievame pieseň Čerešne. Je to naša hymna,“ tvrdí Sedláčková v rozhovore pre svf.sk.

Či dielo z tvorby Milana Lasicu a Jara Filipa prinesie Slovenkám šťastie, ukážu až súboje na palubovke. Systém turnaja je nasledovný: dve najlepšie družstvá z každej z dvojice skupín postúpia do semifinále a zahrajú si o cenné kovy. Na tímy na ďalších dvoch priečkach čakajú súboje o 5. až 8. miesto. Pre posledných v tabuľke sa turnaj končí.

Vyvrcholenie príde 4. septembra. V Nitre sa uskutočnia boje o siedme, piate, tretie a prvé miesto.

Zloženie skupín

1. skupina: Slovensko, Turecko, Belgicko, Francúzsko, Bulharsko, Chorvátsko.
2. skupina: Maďarsko, Taliansko, Rusko, Bielorusko, Srbsko, Nemecko.

Nominácia Slovenska
Nahrávačky: Sedláčková (ŠŠK Bilíkova Bratislava/Slávia EU Bratislava), Ramajová (1. Bratislavský volejbalový klub), blokárky: Cigániková (1. BVK), Adamovičová (Slávia), Körmendyová (COP Nitra), smečiarky: Fričová (Slávia), Šepeľová (Slávia), Tereňová (Bilíkova), Šimková (Bilíkova / UCM Trnava), univerzálky: Šunderlíková (Bilíkova / Slávia), Zimová (COP Nitra).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal