Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turek z NBA je proti Erdoganovi. Rodina ho žiada, aby si zmenil priezvisko

Politika občas spája, zväčša však rozdeľuje. O Turecku to v dnešných dňoch platí dvojnásobne. Konflikty nezmietajú iba spoločnosťou, ale aj rodinami. Enes Kanter, basketbalista z NBA, o tom vie svoje. Jeho otec ho totiž zatratil len preto, že s ním nezdieľa rovnaké politické názory.

08.08.2016 19:12
Enes Kanter Foto: ,
Enes Kanter.
debata (8)

Pivot z Oklahomy dlhodobo kritizuje tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Po pokuse o vojenský puč sa dokonca zastal Fethullaha Gülena, údajného zosnovateľa prevratu.

„Varoval som ho, aby prestal písať tweety proti nášmu prezidentovi a proti tureckému národu. Celá rodina odsudzujeme jeho neúctivé správanie. Požiadali sme ho, aby si okamžite zmenil svoje priezvisko. Chceme sa ospravedlniť nášmu prezidentovi a tureckému národu za to, že máme takého syna,“ napísal otvorený list Kanterov otec Mehmet.

Vo švajčiarsku narodený Kanter mal pre svoje politické presvedčenie opletačky aj v minulosti. Platného podkošového hráča napríklad nenominovali na majstrovstvá Európy 2015 a bol presvedčený, že práve pre jeho podporu Gülenovho hnutia. "

Spoluhráčom sa neospravedlnil za incidenty z minulosti," zdôvodňoval vtedy jeho vynechanie z nominácie tréner Ergin Ataman. Kanter mal v uplynulej sezóne NBA v drese tímu Oklahoma City Thunder priemery 12,7 bodu a 8,1 doskoku na zápas.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Recep Tayyip Erdogan #Enes Kanter