Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Řezanina: Moje výkony vo Švédsku by mohli pomôcť aj ostatným

Švédsko je pre florbal to isté ako futbal pre Brazíliu. Po rokoch snahy od viacerých výborných slovenských reprezentantoch putuje do najlepšej súťaže na svete prvý z nich.

20.07.2016 10:00
florbal, lukáš řezanina, Foto: ,
Lukáš Řezanina (v strede) je prvým slovenským florbalistom v najlepšej lige sveta.
debata

Reprezentačného kapitána Lukáša Řezaninu si súperi aj fanúšikovia pamätajú najmä kvôli neunávnému pohybu, výbornému prehľadu v hre a dlhým vlasom. Už o pár dní sa však zapíše do histórie slovenského florbalu. Košičan totiž spečatí svoj prestup z českých Vítkovíc k švédskemu vicemajstrovi IBK Linköping.

„Vo Vítkoviciach sme, podobne ako oni, neuspeli v superfinále. Po ňom ma pozvali na týždennú skúšku. Testovali moju fyzickú aj hernú pripravenosť. Neskôr som tam išiel znova, tentokrát na dva týždne. Okrem florbalu mi už pomáhali aj nájsť si ubytovanie a prácu v odbore informačných technológií. Všetko je už pripravené na podpis,“ vysvetlil slovenský útočník s tým, že kvôli Švédsku odmietol aj ponuky z Čiech a Švajčiarska.

Priznal, že švédsky klub bol s jeho výkonmi spokojný, na niektorých veciach však musí ešte zapracovať.

„Povedali mi, že herne som na tom veľmi dobre, no musím sa zlepšiť v taktike. Tú majú Švédi dotiahnutú do detailov. Navyše, musím viac zosilnieť, pretože sa tam hrá veľmi tvrdo,“ ozrejmil Řezanina.

Dvadsaťštyriročný center sa s myšlienkou prestúpiť do Švédska pohrával už keď prišiel pred piatimi rokmi do Vítkovíc.

„Pôsobenie vo Vítkoviciach mi dalo veľa, vyhral som tu titul, mám nádherné spomienky. Neodchádza sa mi ľahko, ale chcem ísť za svojím cieľom a natrvalo sa vo Švédsku presadiť. Som veľmi šťastný, že som prvým Slovákom v najlepšej lige sveta. Dúfam, že výkonmi pomôžem aj ostatným, ktorí by si tu chceli v budúcnosti zahrať,“ povedal.

Řezanina je momentálne s reprezentáciou v Porte, kde sa oddnes do nedele odohrajú akademické majstrovstvá sveta vo florbale. Aké májú Slováci ambície? „Sme nasadení v slabšej päťčlennej skupine. Verím, že v konkurencii Španielska, Japonska, Južnej Kórei a domáceho Portugalska zvíťazíme v skupine a vo štvrťfinále potrápime jedného z elitnej svetovej štvorky,“ uzavrel Řezanina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal #IBK Linköping #Lukáš Řezanina