Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlý úvod volejbalistov. S Čínou neuhrali ani set

Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení na treťom turnaji - záverečnom v rámci základnej fázy - v čínskom meste Süan-čcheng v rámci II. výkonnostnej divízie Svetovej ligy 2016.

01.07.2016 14:27
Volejbal, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Zverenci trénera Miroslava Palguta v piatok podľahli domácim Číňanom za 78 minút hladko 0:3 (-19, –18, –22). V sobotu o 9.00 h SELČ Slováci vyzvú Japoncov, ktorí v piatok nestačili na Turkov a prehrali 0:3.

Slovákom patrí so šiestimi bodmi priebežne 10. priečka v 12-člennej tabuľke II. divízie a sú už bez šance na postup na Final Four tejto výkonnostnej skupiny. Záverečný turnaj sa uskutoční v portugalskom meste Matosinhos (9. – 10. júla), zúčastnia sa tri najlepšie tímy konečného poradia a domáca reprezentácia. Slovensko pôsobí vo Svetovej ligy tretí rok, ale premiérovo v II. divízii; predtým bolo súčasťou III. výkonnostnej skupiny.

Svetová liga volejbalistov 2016 – II. divízia – H-skupina:

Čína – Slovensko 3:0 (19, 18, 22)

  • 78 min, rozhodovali: Robb (Kan.) a Ťün Sang-čchun (Kór. rep.), 4283 divákov
  • Zostava a body SR: Ondrovič, F. Palgut 3, Mlynarčík 10, Paták 9, Chrtiansky 8, Prešinský 6, liberá Kubš a Turis (Kašper 4, Kriško, Halaj)
  • Druhý výsledok: Turecko – Japonsko 3:0 (21, 20, 22).

Miroslav Palgut (tréner SR): „Začali sme veľmi dobre, viedli sme 8:2 a aj keď sme aj potom mali dobre prihraté, nezložili sme trikrát loptu a odišiel nám vietor z plachiet. Potom sme hrali zakríknuto, kým sme sa spamätali. Prvýkrát sme sa u Číňanov stretli s takou pestrou hrou, mali sme problém zablokovať ich útoky. Napriek tomu sme sa v druhom sete dotiahli na bod, ale vlastnými chybami sme sa pripravili o zvrat. Popadalo nám veľa lôpt, čo je takisto naša bolesť, aj distribúcia od nahrávača bola horšia, dosť nás čítali a mali sme problém zložiť loptu. Škoda, že aj keď sme ich odtlačili od siete a útočili na trojblok, tak nám padali lopty. Ťažko povedať, či to bol náš najslabší výkon v tohtoročnej Svetovej lige, pretože Čína hrala dobre. Zajtra nás čakajú Japonci, ktorý hrali proti Turkom s druhým nahrávačom a účkom a uvidíme, ako budú hrať proti nám. Musíme sa z tejto prehry otrepať, pretože to dosť bolí.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová liga vo volejbale #Slovensko - Čína