Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deň v lietadle. Slováci sa lúčia v Číne

V lietadle či autobuse presedeli takmer 24 hodín. Nacestovali viac ako 8-tisíc kilometrov. Prehrýzli sa šiestimi časovými pásmami. Bojovali s únavou i nepriazňou počasia.

01.07.2016 08:00
Slovensko, volejbal Foto: ,
Slovenskí volejbalisti pred domácim zápasom proti Kube.
debata

Slovenskí volejbaloví reprezentanti majú za sebou strastiplnú cestu za poslednou výzvou v aktuálnom ročníku Svetovej ligy. Zverenci Miroslava Palguta sa oddnes do nedele predstavia na turnaji v Číne. „Cesta bola dlhšia, ako sme predpokladali. Zaskočilo nás najmä zdržanie v Pekingu. Bez pohnutia sme presedeli v lietadle štyri hodiny. Keď sme sa konečne dostali do hotela, boli sme nielen unavení, ale aj šťastní,“ vravel po príchode do Nanjingu pre svf.sk smečiar Tomáš Kriško.

Navyše, Slovákov privítalo v dejisku sychravé počasie. V regióne totiž panuje v tomto období dvojmesačné obdobie dažďov. „Dôležité bude, aby sme všetci nabehli na čínsky režim, zvykli si na šesťhodinový časový posun. Verím, že budeme schopní normálne fungovať,“ uviedol Kriško.

So spoluhráčmi vstúpi do turnaja súbojom s domácim výberom. „Nemyslím si, že Číňania vymyslia čosi revolučné. Ich hra bude zrejme založená na kombináciách, na ktoré nie sme v Európe zvyknutí,“ myslí si Kriško. Usporiadateľskej krajine sa na predošlých dvoch turnajoch príliš nedarilo. V šiestich zápasoch si pripísala len dve víťazstvá a má rovnakú bilanciu i počet bodov ako Slováci – 6.

Palgutova družina pricestovala do Číny už bez reálnej možnosti kvalifikovať sa do záverečného Final Four. V II. divízii, v ktorej štartuje premiérovo, jej patrí deviata priečka z dvanástich účastníkov. Šancu na postup stratili Slováci počas minulého víkendu, keď v Bratislave hostili druhý turnaj. V úvodnom zápase síce zdolali Kubáncov, no vzápätí nestačili na Holanďanov ani Čechov.

Po Číňanoch preverí Slovákov aj ďalší ázijský súper – Japonsko, ktoré ešte bojuje o miestenku vo Final Four. Najnáročnejšia skúška čaká v závere, bude ňou Turecko, druhý tím poradia II. divízie. Slováci sa s tímom, ktorý vedie Talian Emanuele Zanini, stretli už na prvom turnaji a podľahli mu jednoznačne 0:3 (hoci ani v jednom zo setov nebol väčší ako trojbodový rozdiel).

„Poznáme sa veľmi dobre, nemáme sa čím prekvapiť. Uvidíme, kto si priniesol lepšiu formu,“ povedal Kriško.

Slováci štartujú vo Svetovej lige po tretí raz v rade. V predošlých dvoch ročníkoch bojovali v najnižšej III. divízii.

Program Slovákov
Piatok 11.00: Slovensko – Čína, sobota 9.00: Slovensko – Japonsko, nedeľa 9.00: Slovensko – Turecko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová liga vo volejbale #slovenskí volejbalisti