Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rekordný Cleveland zničil Atlantu 25 trojkami

Dvadsaťpäť trojok v podaní jedného tímu v jednom zápase je nový rekord NBA v základnej časti aj play-off a stanovili ho v stredu basketbalisti Clevelandu, ktorí ich presne toľko nastrieľali do koša Atlanty.

05.05.2016 08:56
LeBron James Foto: ,
LeBron James.
debata

Ruku k dielu priložili aspoň jedným zásahom najvyššej hodnoty až desiati hráči a Cavaliers zvíťazili v druhom semifinále Východnej konferencie jednoznačne 123:98. V tohtoročnej vyraďovačke ešte LeBron James a spol. neprehrali, v tejto sérii vedú 2:0.

„Pre nás všetkých, čo sme nastúpili, to bol dnes výnimočný večer. Táto liga už zažila toľko skvelých tímov, skvelých hráčov a skvelých strelcov, že stanoviť rekord všetkých čias je veru čosi mimoriadne,“ vyzdvihol tímové úsilie James, ktorý prispel k novému maximu štyrmi trojkami.

Rovnaký počet nastrieľal Kyrie Irving, ešte o tri viac J.R. Smith. Všetkým Clevelanďanom na rekord stačilo dovedna len 45-krát vystreliť za tri body. „Ak mám byť úprimný, tak keď premieňajú takéto pokusy, neviem, či existuje tím schopný ich zdolať. Dúfali sme, že v určitom okamihu im to tam prestane padať,“ povedal krídelník Atlanty Kyle Korver, sám jeden z najobávanejších trojkostrelcov v NBA, ktorý sa však v stredu presadil spoza oblúka iba jediný raz.

Doterajší rekord v počte trojok v jednom dueli – zhodne 23 – držali Orlando (2009) a Houston (2013). Séria medzi Clevelandom a Atlantou sa teraz na dva zápasy sťahuje do Philips Areny.

Semifinále play-off NBA – streda – druhý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Cleveland – Atlanta 123:98 (35:20, 39:18, 32:32, 17:28)
- stav série 2:0
Najviac bodov: L. James 27 (4 trojky), J.R. Smith 23 (7 trojok), Irving 19 (4 trojky) – P. Millsap 16, Teague 14, Humphries 12

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Cleveland Cavaliers