Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O titul bojujú tímy s najlepšími fanúšikmi

Víťaz základnej časti vs. úradujúci majster. Repríza vlaňajšieho finále Slovenskej basketbalovej ligy ponúka pútavú zápletku, sľubuje vyrovnanú, emotívnu sériu a plné tribúny.

23.04.2016 10:32
debata

Extra motiváciou pre obe strany je fakt, že muž, ktorý doviedol Komárno k prvému titulu, sedí na lavičke Prievidze.

Prvý zápas odohrajú už v sobotu o 18.00 v Pri­evidzi, druhý v stredu v Komárne. V oboch mestách bude nepochybne vypredané.

Prievidžania vyhrali základnú časť a do finále postúpili cez Nitru (3:0 na zápasy) a Košice (4:2). V ich prospech hovorí výhoda domáceho prostredia a najmä úspešnosť v ňom. Mužstvo Miljana Čuroviča prehralo na vlastnej palubovke počas sezóny jediný zápas, aj to len v Slovenskom pohári s Interom. Navyše, súperovi má čo vracať.

Komárno, ktoré prevzal v decembri Dragan Ristanovič, chce napodobniť vlaňajšom, keď vyfúklo favorizovanému súperovi titul v siedmom zápase na jeho pôde. Počas základnej časti malo horšie obdobia, no v play off ešte neprehralo ani zápas. Po Svite (3:0) zmietlo v najkratšom čase aj jedného z ašpirantov na titul Inter (4:0).

„Bude to veľmi vyrovnané a pekné finále pre celý slovenský basketbal. Spoliehame sa na silu v domácom prostredí. Máme vynikajúcich fanúšikov, ktorí nám dodávajú veľmi veľa energie. V šatni cítiť, že chalani sú na Komárno špeciálne motivovaní. Chcú dokázať to, čo sa vlani nepodarilo. Motivácia trénera? Ten má veľmi veľa energie a je to na ňom vidieť. Dokáže nás parádne pripraviť na každého súpera, nie len na Komárno,“ tvrdí Richard Körner z Prievidze.

Komárňania vedia, že na obhajobu titulu musia aspoň raz vyhrať vonku. Vo vzájomných zápasoch počas sezóny vždy triumfoval domáci celok.

„Postupom do finále sme dokázali to, o čo sme sa snažili celý rok. Teraz nám už chýba len povestný posledný krok. Očakávam dlhú, možno aj sedemzápasovú sériu. Finále nemá favorita. Máme na to, aby sme uspeli aj v Prievidzi, len musíme stopercentne plniť taktické pokyny. Je super, že sa vo finále stretnú mužstvá s najlepšími fanklubmi a zápasy sa odohrajú vo fantastickej atmosfére,“ vraví hráč Komárna Roman Vido. Ako znie recept na Prievidzu?

„Najväčší pozor si musíme dávať sami na seba. Nesmieme vymýšľať, len hrať to svoje, čo nám prináša úspech. Plus, samozrejme, dobre brániť,“ naznačuje Vido.

„Komárno má výborných hráčov na čele so skvelým rozohrávačom Bannisterom a Thompsonom, ktorý hrá v play off v neuveriteľnej forme. Jeho hráči sa dobre poznajú a hrajú veľmi tímovo,“ reaguje Körner.

debata chyba
Viac na túto tému: #BC Prievidza #MBK Komárno