Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajky cítia najväčšiu šancu. Good Angels poľujú už na trinástku

Favoritom sú tradične Košičanky. Piešťanské Čajky však veria, že dvanásťnásobného majstra vo finále poriadne potrápia. A konečne i zdolajú.

16.04.2016 12:00
Good Angels Košice, Piešťanské Čajky, Barbora... Foto: ,
Barbora Bálintová z Košíc a Kateřina Bartoňová z Piešťan vo vzájomnom stretnutí.
debata

Vzájomné zápasy Good Angels a Piešťan hovoria jasnou rečou. Bilancia 15:0, vrátane troch súbojov z vlaňajšieho finále naznačuje, že pre zverenky Martina Pospíšila by bolo každé víťazstvo výraznou vzpruhou. Pre basketbalovú obec aj menším prekvapením.

Šance outsidera však oproti minulosti vzrástli. Čajky sa po prvý raz predstavili v Európskom pohári FIBA, kde nazbierali nesmierne cenné skúsenosti. Košičanky navyše pred play off prišli nie len o hviezdne americké legionárky Langhornovú s Johnsonovou, ale aj o trénera Maroša Kováčika, ktorého nahradil jeho dovtedajší asistent Peter Jankovič.

„Myslíme len na prvý zápas v Košiciach. Vyhrať ho by bolo skvelé. Rovnako, ako keby sa v Piešťanoch hrali dva finálové duely. Cítime, že práve teraz máme najväčšiu šancu Good Angels zdolať,“ priznáva jedna z opôr Piešťan Marta Páleníková.

Čajky sa zamerajú najmä na poctivú defenzívu, ktorá je ich silnou zbraňou. Rozhodne sa nechcú púšťať do streleckých pretekov s Košičankami. „Bez Langhornovej nemá súper až takú vyváženú hru pod košom a z oblúka. Preto sa zameriame viac na hráčky na obvode. Zároveň potrebujeme zastaviť rýchly prechod Košíc do útoku,“ dodáva slovenská reprezentantka.

Košičanky si uvedomujú úlohu favorita i väčšie skúsenosti. „Piešťany sa na nás vždy chcú vytiahnuť, ale zatiaľ sme vzájomné zápasy vždy zvládli. Rešpekt máme ako pred každým finále, no verím, že to dokážeme aj teraz. Keď sa nám nevydarilo účinkovanie v európskych pohároch, chceme aspoň doma ostať nezdolané. Rozhodujúce bude ubrániť podkošový priestor a Parkerovú. Engelmanová si svoje body nastrieľa,“ tvrdí kapitánka Good Angels Zuzana Žirková.

Prvý duel odohrajú v sobotu o 18.00 v Angels aréne, druhý v stredu v rovnakom čase v Piešťanoch a o titule sa môže rozhodnúť už o týždeň opäť v Košiciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Piešťanské Čajky