Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalita je na našej strane, vedia v Košiciach

V play off Euroligy budú chýbať, ale majú nakročené do vyraďovacej časti Európskeho pohára FIBA.

10.02.2016 11:00
basketbalistky Good Angels Košice Foto: ,
Basketbalistky Good Angels Košice. Uprostred tréner Maroš Kováčik.
debata

Ak basketbalistky Good Angels Košice vyhrajú stredajšie domáce stretnutie základnej A-skupiny nad Šopronom (od 17.45 v Angels aréne), bez ohľadu na ostatné výsledky posledného kola skupinovej fázy sa presunú do druhej najvyššej európskej pohárovej súťaže. Keď navyše Schio zdolá Lille, obsadia zverenky Maroša Kováčika piatu priečku v skupine. Košice môžu, paradoxne, do play off Európskeho pohára postúpiť aj v prípade prehry, ak im pomôže Dynamo Kursk víťazstvom na palubovke španielskej Salamancy.

„Je super, že sme sa víťazstvom v Lille dostali do pozície, že máme postup vo vlastných rukách. Nemusíme čakať na zakopnutie Salamancy. Záverečný súboj so Šopronom však nesmieme podceniť. Maďarský tím síce vyhral v doterajšom priebehu euroligovej sezóny jediný duel a obrana mu príliš nefunguje, ale v ofenzíve sa vie rozstrieľať k vysokým číslam. Svedčí o tom aj náš vzájomný zápas z palubovky súpera, keď sme síce vyhrali o šestnásť bodov, ale inkasovali sme sedemdesiatku,“ priznáva kouč Kováčik.

Šopron inkasuje suverénne najviac bodov – až 81,4 bodu na zápas – a zároveň je najhoršie doskakujúcim družstvom Euroligy. Košičanky majú pod košom výrazne vyššiu kvalitu, čo by sa malo prejaviť aj na palubovke.

„Súper už má trochu iné družstvo než v decembri. Nemôžeme ho však za žiadnych okolností podceniť. Často sa hovorí, že posledný krok býva najťažší a zväčša je to tak. Kvalita je však na našej strane a ak zopakujeme výkon spred týždňa, zvládneme to. Verím, že nám pomôžu aj fanúšikovia, keďže to bude náš posledný zápas v Eurolige. Hala bude hádam plná,“ cituje klubová stránka pivotku Annu Jurčenkovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #FIBA #Anna Jurčenková