Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti v generálke na ME prehrali s majstrami sveta

Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli ani v druhom medzištátnom prípravnom stretnutí v Bratislave s výberom Poľska.

06.10.2015 20:09 , aktualizované: 21:25
František Ogurčák, volejbal, Slovensko Foto: ,
František Ogurčák sa snaží presadiť sa proti poľskému dvojbloku.
debata

Zverenci Taliana Alberta Giulianiho po pondelkovej prehre 1:3 v Hant aréne (hralo sa bez divákov, pozn.) podľahli úradujúcim majstrom sveta aj v utorkovom vzájomnom meraní síl na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, tentoraz 0:3 (-19, –16, –20). Utorkový súboj, ktorý sledovalo 6400 divákov, bol pre obe mužstvá generálkou na blížiace sa majstrovstvá Európy v Bulharsku a Taliansku (9. – 18. 10. 2015). Slováci v stredu odletia do Talianska, v meste Busto Arsizio absolvujú od piatka do nedele tri zápasy základnej D-skupiny kontinentálneho šampionátu. Ich súpermi budú postupne Srbi, Rusi a Fíni.

Slovensko – Poľsko 0:3 (-19, –16, –20) – prvý dodatkový set: 19:25, druhý dodatkový set: 18:25

  • 77 minút, rozhodovali: Mokrý a Porvazník, 6400 divákov
  • Slovensko: Kohút, Paták, Zaťko, Michalovič, Ogurčák, Ondrovič, liberá Ľ. Nemec a Kubš (Končal, Kriško, M. Sopko st., Krajčovič, Chrtiansky)
  • Poľsko: Nowakowski, Kurek, Bieniek, Drzyzga, Kubiak, Mika, libero Zatorski (Konarski, Lomacz, Buszek, Klos)

Slovákom nevyšiel vstup do zápasu podľa ich predstáv, hostia sa ujali vedenia 6:2. Spresnenou hrou domáci volejbalisti skorigovali skóre (9:11), Poliaci však získali štyri body v sérii a opäť viedli pohodlným rozdielom – 15:9. Nasledovala vydarenejšia pasáž v podaní Slovákov, Paták smečom znížil na 15:18. Poľskí hráči však záverečnú drámu nepripustili, úvodný set uzavrel esom Nowakowski – 25:19.

Predsavzatie vstúpiť do druhej časti hry lepšie než do prvej Slováci nenaplnili a zaostávali 3:8. Michalovičov presný smeč bol len dočasnou korekciou skóre (6:9), Poliaci prakticky nechybovali a pred druhým technickým prerušením viedli 15:9. Po návrate na palubovku hostia potvrdili pozíciu dominantného družstva, vzdialili sa ešte výraznejšie (20:11) a napokon uspeli jednoznačne 25:16.

Poliaci vstúpili do tretieho setu s druhým nahrávačom Lomaczom, ktorý nahradil Drzyzgu. Slováci si mohli vychutnať pozíciu tímu vo vedení (4:2). Kriško svojím razantným zakončením nasadil Lomaczovi futbalové „jasličky“ – 7:6, čoskoro však bolo skóre vyrovnané (10:10) a počas druhého technického oddychového času už boli na koni Poliaci – 16:13. Hostia si udržiavali mierny náskok až do úplného záveru tretieho setu, ten napokon získali 25:20.

Andrej Kravárik (asistent trénera SR): „Začali sme budovať nové mužstvo, s fyzicky zdatnými hráčmi, ale nie skúsenými. Samozrejme, musíme brať do úvahy, že sme hrali s majstrami sveta. Takýmito zápasmi sa však naši mladí chlapci učia. Nepotrvá dlho a prostredníctvom takýchto duelov sa nová generácia určite dostane vyššie.“

Juraj Zaťko (nahrávač SR): „Poliaci ukázali svoju kvalitu; v plnej sile predviedli, prečo sú majstri sveta. Preverili nás hlavne na prihrávke, ich servis je svetová trieda, nemôžeme sa s nimi porovnávať. V tom bol určite najväčší rozdiel. Komplexne sú lepším tímom. Dúfali sme, že aspoň jeden set získame, v pondelok sa nám to podarilo.“

Emanuel Kohút (blokár SR): „Poliaci sú výkonnostne úplne inde. Je dobré, že sme pred majstrovstvami Európy mali takúto generálku, aj keď sme síce dostali cez hubu a musíme sa z toho otriasť. Myslím si však, že nám to pomohlo a dúfam, že sme si nespravili hanbu. Prekonali nás hlavne na servise, od toho sa odvíja celá hra. My sme ich nedonútili robiť chyby.“

Matej Paták (smečiar SR): „Ďakujeme divákom, že nás prišli podporiť. Škoda, že sme nezískali aspoň jeden set. Na kontinentálnom šampionáte musíme ísť do každého zápasu s tým, akoby sa práve začalo play-off. Určite nechceme byť do počtu, naším cieľom je postup.“

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Slovensko - Poľsko